Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

"Αποτυπώματα"... 20-29 Νοεμβρίου 2009



Το Μουσείο Βορρέ και ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους - Σ.Κ.Ε.Π., Σωματείο μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 2008, διοργανώνουν την έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών "Αποτυπώματα", από τις 20 έως τις 29 Νοεμβρίου 2009.
Αποκλειστικοί δημιουργοί- συντελεστές της παραπάνω εκδήλωσης είναι παιδιά και νέοι με αναπηρίες, παιδιά και νέοι σε ιδρύματα, παιδιά από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία καθώς και φοιτητές.
Η καλλιτεχνική αυτή δραστηριότητα έχει διττό σκοπό, αφενός μεν να δώσει φωνή και βήμα σε ευπαθείς ομάδες νέων, αφετέρου δεν να ευαισθητοποιήσει όσους δεν αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Στόχος μας, η ανάπτυξη αρμονικής συνομιλίας και οικειότητας των νέων μεταξύ τους, χτίζοντας σχέσεις κατανόησης, σεβασμού και αποδοχής.
Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία η θερμή ανταπόκριση όλων των σχολείων και φορέων είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία 500 έργων.
Πρόκειται για ένα καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα εικαστικό γεγονός, καθώς οι συμμετέχοντες είναι παιδιά από σχολεία και ιδρύματα που συνέπραξαν δημιουργικά μαζί, δίνοντας έμφαση στις ικανότητες και τα συναισθήματά τους.

Τα καλλιτεχνικά εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν στο Μουσείο Βορρέ από το Μάιο έως και τον Οκτώβριο 2009. Το θέμα που επιλέχθηκε ήταν το "Νερό", με έμφαση στην έννοια της προστασίας και του σεβασμού του περιβάλλοντος. Όλες οι δημιουργίες θα εκτεθούν στο Μουσείο Βορρέ (Διαδόχου Κωνσταντίνου 1, Παιανία, τηλέφωνο επικοινωνίας 2106644771, 2106642520).

Το εικαστικό αυτό γεγονός έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. όλα τα έσοδα από την πώληση των έργων θα διατεθούν στους φορείς που συμμετείχαν. Ο Σύνδεσμος Κοινωνικής ευθύνης για Παιδιά και Νέους και το μουσείο Βορρέ ευελπιστούν η συγκεκριμένη προσπάθεια να εξελιχθεί σε θεσμό, δίνοντας, κάθε χρόνο τη δυνατότητα σε παιδιά και νέους να εκφραστούν μέσα από την τέχνη.

Συμμετέχοντες στην έκθεση "ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ"
Οι κοινωνικοί φορείς που συμμετέχουν είναι οι ακόλουθοι:
- Παιδόπολη Αλίμου "Άγιος Ανδρέας"- Μονάδα Εξωοικογενειακής Φροντίδας
- Ζάννειο - Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας και Αγωγής
- 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πατρών

Συμμετέχουν μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία:
- 1ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού
- 2ο Γυμνάσιο Παιανίας
- 17ο Γυμνάσιο Πάτρας
- Σύλλογος Γονέων 1ου και 5ου Δημοτικού Αλίμου

Συμμετέχουν επίσης, φοιτητές Πανεπιστημιακών Σχολών Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου