Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Επιστροφή με 17 μετάλλια



Τα ξημερώματα της Δευτέρας, η Εθνική Ομάδα Κολύμβησης αθλητών με αναπηρία επέστρεψε από το Ρέκιαβικ, όπου έλαβε μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η ομάδα μας, συνεχίζοντας τις πολύ καλές επιδόσεις της (στην ανάρτηση της 19ης Οκτωβρίου είχαμε κάνει αναφορά στα τρία μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητες στην πρεμιέρα) ολοκλήρωσε τους αγώνες συγκεντρώνοντας συνολικά 17 μετάλλια.

Αναλυτικότερα, ο Γιώργος Καπελλάκης κατέκτησε ένα χρυσό κι ένα χάλκινο μετάλλιο, ο Χρήστος Ταμπαξής ένα χρυσό κι ένα αργυρό και ο Γιάννης Κωστάκης δύο αργυρά. Ο Αλέξανδρος Τακιλδάρης κατέκτησε 2 χάλκινα, ο Βασίλης Τσαγκάρης ένα αργυρό και από ένα χάλκινο οι Στέλιος Τσάκωνας, Παναγιώτης Χριστάκης, Αριστείδης Μακροδημήτρης, Τσότρας Νικόλαος, Σέμιχα Ριζάογλου και Αντώνης Τσαπατάκης. Στα ομαδικά, τη δεύτερη θέση στον τελικό των 4x50μ. Ελεύθερο κατέκτησαν οι Στέλιος Τσάκωνας, Παναγιώτης Χριστάκης, Χαράλαμπος Παπαϊωάννου και Βασίλειος Τσαγκάρης και στη σκυταλοδρομία 4x50μ μεικτή οι Γιάννης Κωστάκης, Στέλιος Τσάκωνας, Παναγιώτης Χριστάκης και Νικόλας Τσότρας κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής στην υποδοχή των Ελλήνων πρωταθλητών δήλωσε "Η συγκομιδή των 17 μεταλλίων σηματοδοτεί τη συνέχεια των αθλητών μας στις επιτυχίες των δύο προηγούμενων Παραολυμπιακών Αγώνων και δείχνει μεγάλη διάθεση για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις των αθλητών μας. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερες και περισσότερες επιτυχίες, εστιάζοντας και στην επιστημονική υποστήριξη των αθλητών".

φωτογραφίες των αθλητών μας από την επιστροφή τους στην Ελλάδα μπορείτε να βρείτε εδώ

Πάντα επιτυχίες!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου