Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Πειραιάς: Φύτευση 150 δένδρων σε σχολεία στο πλαίσιο SDG7 των Ηνωμένων Εθνών

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μαθητών, ενώ παράλληλα προωθεί την αειφόρο ανάπτυξη στην τοπική κοινότητα.

Τα δένδρα τοποθετήθηκαν μεταξύ 22 Απριλίου και 27 Μαΐου 2024 σε δεκαπέντε σχολεία της περιοχής, με στόχο την εμπλοκή 1500 μαθητών. Η συνεργασία με τον Ακαδημαϊκό Κόμβο των Ηνωμένων Εθνών – Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενισχύει τις προσπάθειες του Δήμου για βιώσιμο μέλλον.

Η επόμενη φάση του προγράμματος περιλαμβάνει την απόκτηση 1000 ακόμα δένδρων ελληνικής χλωρίδας, μέσω του Πράσινου Ταμείου του ΕΚΠΑ, για διαρκή επέκταση του αστικού πρασίνου και μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

H Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Ευζωίας Ζώων Συντροφιάς σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης στοχεύουν στο να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά περιβαλλοντικές συνέργειες, όπως η υλοποίηση προγραμμάτων δενδροφυτεύσεων, η ενθάρρυνση συμμετοχής τοπικών φορέων και νεανικών ομάδων στην φύτευση δένδρων σε δημοτικούς χώρους, η υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων, η διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας σε θέματα όπως η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ενεργειακής φτώχειας.

Ο Δήμος Πειραιά προτείνει νέες δράσεις περιβαλλοντικής ανανέωσης και ενθάρρυνσης της νεολαίας για τη συμμετοχή σε παγκόσμιες πρωτοβουλίες, αναβαθμίζοντας το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στην τοπική κοινότητα.

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου