Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Χίος: Παρουσίαση των μαθητικών ταινιών του φεστιβάλ “Cineμάθεια 2024” – Βραβεία και διακρίσεις

Με οδηγούς τα ντοκιμαντέρ, τις ταινίες μυθοπλασίας, τα videoclips και τα animation το 12ο Διανησιωτικό Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Γυμνασίων – Λυκείων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου «Cineμάθεια, 2024», ταξίδεψε δημιουργούς αλλά και το κοινό σε Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Οινούσσες, Σάμο, Ικαρία, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Ρόδο, Σαντορίνη και φυσικά Σύρο, όπου πραγματοποιήθηκε φέτος το Φεστιβάλ.

Στο εμβληματικό θέατρο «Απόλλων» στην Ερμούπολη Σύρου, το τριήμερο 9 με 11 Οκτωβρίου 2024, παρουσιάστηκαν οι 47 μαθητικές ταινίες, με 700 εκπαιδευτικούς, μαθήτριες και μαθητές να έχουν λάβει μέρος για τη δημιουργία τους.

Ήταν η πρώτη φορά που το φεστιβάλ ταξίδεψε εκτός Χίου, με τους διοργανωτές (Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου/ Τομέας Σχολικών Δραστηριοτήτων, ΚΕΠΕΑ Σύρου και πολιτιστικό φορέα Ε.Θ.Ο.Σ. Αιγαίου) να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την υποστήριξη του Δήμου Σύρου Ερμούπολης, καθώς και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου/Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ως συνέχεια του Φεστιβάλ, την Τρίτη 15 και την  Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, παρουσιάζονται οι ταινίες στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου (πρωί από τις 9.15 και απόγευμα από τις 6.15). Το πρόγραμμα της Χίου θα ολοκληρωθεί με ένα διήμερο σεμινάριο/εργαστήριο στο Μουσείο Μαστίχας Χίου για ταινίες με θέματα άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και εισηγήτρια τη σκηνοθέτιδα Ειρήνη Στείρου (17 και 18 Οκτωβρίου 2024).

Να σημειωθεί ότι και στη Σύρο πραγματοποιήθηκε από την ομάδα ΗΕRMES διήμερο σεμινάριο για μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικούς σχετικά με τις συνδέσεις του υλικού και του άυλου πολιτισμού.

Τις τριήμερες (9, 10, 11/10) προβολές τού Φεστιβάλ, αλλά και την έκθεση συνοδευτικής αφίσας στη Σύρο, παρακολούθησαν και επισκέφθηκαν, εκτός από το κοινό και μαθητικές ομάδες σχολείων της Σύρου, αντιπροσωπείες από τα σχολεία: Γυμνασίου – ΓΕΛ Μούδρου και Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου Λήμνου, 1ου, 4ου, 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, 2ου ΓΕΛΜυτιλήνης, ΓΕΛ Αγιάσου Λέσβου, 2ου Γυμνασίου Χίου, 1ου ΕΠΑΛ Χίου, Λυκειακών τάξεων Γυμνασίου Οινουσσών, ΕΠΑΛ Οινουσσών, 1ου Γυμνασίου Σάμου, ΓΕΛ Σάμου, ΕΠΑΛ Ευδήλου, 1ου Γυμνασίου Λέρου, Γυμνασίου Πάτμου, Γυμνασίου και ΕΠΑΛ Παραδεισίου Ρόδου, ΓΕΛ και ΠΕΠΑΛ Σύρου και Γυμνασίου Εμπορείου Θήρας.

Στο συνοδευτικό αρχείο τα βραβεία και οι διακρίσεις των ταινιών που πήραν μέρος, με ενεργοποιημένα τα σχετικά links για την προβολή των ταινιών.


Πηγή: ertnews 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου