Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Εκδήλωση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Οπτική Αναπηρία από την Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών

Στα πλαίσια της 15ης Οκτώβρη, Διεθνούς Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού, η Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών διοργανώνει Εκδήλωση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Οπτική Αναπηρία, η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024 υπό την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, Βασιλέως Γεωργίου Α΄ 1, στην Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» και τον προαύλιο χώρο της, κατά τις ώρες 10.00-14.00. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει βιωματικές διαδρομές με κλειστά μάτια και λευκό μπαστούνι, τεχνικές συνοδείας, ενημέρωση για τους σκύλους-οδηγούς, παρουσίαση παραολυμπιακών αθλημάτων και επιτραπέζιων παιχνιδιών, γνωριμία με τη γραφή braille και τα τεχνικά βοηθήματα.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλων Θεσσαλονίκης, η ΣΑΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη για Άτομα με Αναπηρία, ο Pirsos Blind Sports Union / Αθλητική Ένωση Τυφλών Πυρσός, o ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΥΦΛΩΝ, η Κλειώ Θεσσαλονίκη Α.Σ. ΑμεΑ / Kleio Thessaloniki SCPD, το Κέντρο Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας - Greek Guide Dogs, η Σχολή Σκύλοι Οδηγοί Λάρα-Lara Guide Dog School, η Liberty Guide Dogs, η Αναπηρία Όρασης Εθελοντική ομάδα υποστήριξης, ενημέρωσης, κι εκπαίδευσης, το KEAT Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών και το Lions Club Thessaloniki Heraklea.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου