Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Η 11χρονη πρέσβειρα του A ball for all μαγεύει στο UEFA EURO 2024

Γκολ από τα… αποδυτήρια στο UEFA EURO 2024 που ξεκινάει σε λίγες ώρες! Η 11χρονη Λουκία με οπτική αναπηρία, είναι το πρόσωπο της παγκόσμιας καμπάνιας «Μία μπάλα για όλους» και θα εμφανίζεται καθημερινά στα 10 fan zones στη Γερμανία χάρη στο Ίδρυμα για το Παιδί της UEFA.

Κυκλοφόρησε το νέο video με πρωταγωνίστρια την τυφλή ποδοσφαιρίστρια από τη Βέροια που παρουσιάζει σε 90 δευτερόλεπτα την ιστορία της σε άπταιστα Αγγλικά, σκοράρει, παίρνει συνέντευξη από τον πρεσβευτή της UEFA Foundation for Children και βραβεύεται με μετάλλιο από τον ίδιο τον Πρόεδρο της UEFA.

Μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο https://www.youtube.com/watch?v=f0pqjG83e50&t=3s και να τη γνωρίσετε την Κυριακή 23/6 16:00 στο μοναδικό πλωτό γήπεδο της UEFA EURO 2024 στη Φρανκφούρτη. Η 9μελής συμπεριληπτική αποστολή του Όραμα Νέων Youthorama με υπεύθυνο τον Ηλία Μάστορα, δημιουργό της μοναδικής πατενταρισμένης μπάλας ποδοσφαίρου κατάλληλη και για παιδιά με οπτική αναπηρία, αποδέχτηκε την πρόσκληση και θα υλοποιήσει εκπαιδευτικές δράσεις για όλους τους φιλάθλους πριν τον αγώνα Γερμανία – Ελβετία, παρουσία και της επίσημης μασκότ των αγώνων αλλά και ποδοσφαιρικών θρύλων. Να σημειώσουμε ότι πριν λίγες ημέρες, βρίσκονταν στο UEFA Champions League fan zone του Λονδίνου μαζί με τον Κακά αλλά και τον Βραζιλιάνο Καφού που μαγεύτηκε από την ειδική μπάλα και μεταμορφώθηκε σε freestyler.

Η Οργανωτική Επιτροπή αναγνώρισε το έργο της παγκόσμιας καμπάνιας και θα δωρίσει σε ειδική τελετή στις 7/7, ημέρα συμπερίληψης, 1.000 A ball for all σε παιδιά και σχολεία όπου φοιτούν και άτομα με οπτική αναπηρία της Γερμανίας. Επίσης, ειδική ομάδα του φορέα έχει αναλάβει τη σύνταξη μελέτης καλών συμπεριληπτικών πρακτικών πάνω στους 11 άξονες της UEFA μέσω του προγράμματος equALL του Erasmus+ Αθλητισμός. Η Λουκία και άλλα 10 άτομα από την Ελλάδα θα συντονίσουν εκπαιδευτικά τον ειδικό χώρο για το κοινό του παραολυμπιακού ποδοσφαίρου μπροστά στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι. Ο Ηλίας Μάστορας είναι ο μοναδικός Έλληνας υπεύθυνος ολυμπιακού – παραολυμπιακού αθλήματος στο Παρίσι 2024 και μόλις ξεκίνησε την προετοιμασία των επόμενων Αγώνων LA28 επισκεπτόμενος το Λος Άντζελες στις ΗΠΑ.


Πηγή: theopinion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου