Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Μια καταπληκτική πράξη: Δημοτικά σχολεία προσφέρουν στήριξη στα αδέσποτα ζώα της περιοχής τους

Το "α" και το "ω" για την ενσυναίσθηση και την αγάπη στα ζώα είναι η παιδεία η οποία ξεκινά από την οικογένεια και το σχολείο, εκεί που ουσιαστικά χτυπά η καρδιά των μελλοντικών ευαισθητοποιημένων πολιτών απέναντι στη φύση και τα ζώα.

Τα παιδιά στην πλειονότητά τους αγαπούν τα ζώα, μα δεν είναι λίγα αυτά που δέχονται αρνητική καθοδήγηση από το περιβάλλον τους. Στα παιδιά από μικρά οφείλουμε να δείχνουμε τον δρόμο της αρμονικής συμβίωσης με τα ζώα.

Η ενσυναίσθηση είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο απέναντι στη φιλοζωία αφού μαθαίνει τα παιδιά να μπαίνουν στη θέση του άλλου, να αντιλαμβάνονται πως τα ζώα φοβούνται, αισθάνονται και καταλαβαίνουν τα πάντα.

Μια υπέροχη προσπάθεια από παιδιά για τα αδέσποτα ζώα γίνεται σε δημοτικά σχολεία στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου.

"Οι μικροί μαθητές δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν! Αυτή τη φορά και πάλι συγκέντρωσαν χρήματα απ το χαρτζιλίκι τους για την αγορά ξηράς τροφής καλής ποιότητας προς σίτιση αδέσποτων..." γράφει στην ανάρτησή του το SCARS, αναγνωρισμένο φιλοζωικό σωματείο που δραστηριοποιείται στα Νότια Προάστια της Αττικής.

Σε άλλη ανάρτησή του το SCARS με τίτλο "Δημοτικό Σχολείο Προσφέρει Στήριξη στα Αδέσποτα Ζώα της Περιοχής" μιλά για τη δύναμη της εκπαίδευσης της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.

Οπως γράφει "το 5ο δημοτικό σχολείο του Αγίου Δημητρίου έδειξε τη δύναμη της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού πρόσφατα, με μια κίνηση που αποδεικνύει πως οι μικρές πράξεις μπορούν να έχουν μεγάλη επίδραση. Υπό την καθοδήγηση της διευθύντριας τους Μελάνια Χασίδου, η οποία έδειξε εξαιρετική ευαισθησία και δεξιότητα, οι μαθητές δημιούργησαν έναν κουμπαρά με στόχο να συγκεντρώσουν χρήματα για τα αδέσποτα ζώα της περιοχής.

Με αφοσίωση και αγάπη, οι μαθητές κατάφεραν να συγκεντρώσουν χρήματα τα οποία αποφάσισαν να προσφέρουν στο φιλοζωικό μας σωματείο . Αυτή η πράξη αλληλεγγύης και φιλοζωίας αποδεικνύει πώς η νέα γενιά μπορεί να δώσει το παράδειγμα με τις πράξεις της.

Επιπλέον μας καλέσαν να μιλήσουμε στους μαθητές για τα αδέσποτα ζώα , τις ανάγκες και τα δικαιώματα τους. Ιδρυτικό μέλος μας και ειδική παιδαγωγός έφερε στο σχολείο δύο ζώα με ειδικές ανάγκες, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά την πραγματικότητα της φροντίδας και της αγάπης προς αυτά τα ζώα. Μέσα από αυτή την εμπειρία, τα παιδιά κατάλαβαν ότι ακόμη και τα ζώα με ειδικές ανάγκες αξίζουν τον σεβασμό και την αγάπη μας, δείχνοντας πόσο σημαντικό είναι να είμαστε ενεργοί πολίτες στη φροντίδα των ζώων.

Η πρωτοβουλία αυτή δείχνει ότι η εκπαίδευση δεν περιορίζεται μόνο στα βιβλία, αλλά μπορεί να περιλαμβάνει και την εμπειρική μάθηση και την ευαισθησία στις κοινωνικές ανάγκες.

Ευχαριστούμε τοσο πολύ το 5ο δημοτικό σχολείο του Αγίου Δημητρίου για τη γενναιόδωρη προσφορά τους και ελπίζουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή θα εμπνεύσει και άλλα σχολεία να αναλάβουν δράση για την προστασία και τη φροντίδα των ζώων μας!"


Πηγή: thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου