Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Εντός 2024 το «Ανακαινίζω» για σπίτια και επιχειρήσεις ατόμων με αναπηρία

Θα δίνεται πλήρη επιδότηση, όπως εξήγγειλε από την Κομοτηνή η αρμόδια υπουργός Σ. Ζαχαράκη, στο πλαίσιο κοινής ημερίδας ΤΕΕ-Περπατώ για την προσβασιμότητα

Εντός του 2024 αναμένεται να βγει στον «αέρα» το πρόγραμμα «Ανακαινίζω» συγκεκριμένα για σπίτια και επιχειρήσεις ατόμων με αναπηρία, εξήγγειλε από την Κομοτηνή η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, στο πλαίσιο κοινής ημερίδας του ΤΕΕ Θράκης και του Περπατώ για την προσβασιμότητα. Όπως έκανε γνωστό η πολιτικός, το Υπουργείο της αξιοποιεί χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο εξήγγειλε ότι θα δίνει πλήρη επιδότηση μέχρι 4.500€ και θα «τρέξει» μέσα στο έτος, σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Αναφορικά με την ημερίδα με θέμα «προσβασιμότητα – κινητικότητα σε αστικές περιοχές», αυτή έλαβε χώρα τις τελευταίες πρωινές ώρες του Σαββάτου 2 Μαρτίου. «Οι συμπολίτες μας με αναπηρία πρέπει να έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα πρόσβασης και κινητικότητας σε μία Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία προτάσσει το θέμα της ανεμπόδιστης κινητικότητας» σημείωσε η υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι η προσβασιμότητα δεν αφορά μόνο άτομα με αναπηρία, αλλά επίσης εμποδιζόμενα άτομα και οικογένειες με μικρά παιδιά.

Η ημερίδα
Στο πλαίσιο της ίδιας ημερίδας χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο πρόεδρος του συλλόγου Περπατώ Άλεξ Ταξιλδάρης και ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Θράκης Δημήτρης Λουρίκας. Στη συνέχεια, ο πολιτικός μηχανικός, μέλος διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ Θράκης, Μιχάλης Πασόπουλος εισηγήθηκε σχετικά με την προσβασιμότητα μέσα από τους από τους οικοδομικούς Κανονισμούς». Εισηγητής Μιχάλης Πασόπουλος, πολιτικός μηχανικός, μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ-Θράκης, η διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κομοτηνής Δέσποινα Πάσσου κι ο αρχιτέκτονας μηχανικός μέλος ΤΕΕ Θράκης Κωνσταντίνος Ιντζές μίλησε για την προσβασιμότητα και την τοπική αυτοδιοίκηση με τα παραδείγματα Κομοτηνής κι Αλεξανδρούπολης, ενώ ο Παραολυμπιονίκης, φυσίατρος και πρόεδρος του Περπατώ Άλεξ Ταξιλδάρης ήταν εισηγητής στην ομιλία με θέμα «Γιατί προσβασιμότητα…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου