Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Ανοιχτές συναντήσεις ενημέρωσης και ενδυνάμωσης ΑμεΑ ή χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους

Δύο ενημερωτικές συναντήσεις για θέματα που απασχολούν τα Άτομα με Αναπηρίες ή Χρόνιες Παθήσεις και τις οικογένειές τους θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τρίτη (18 Ιουλίου) στα ΚΔΑΠ ΑμεΑ Νεάπολης-Συκεών από κινητό συνεργείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Στόχος των δύο συναντήσεων είναι η προώθηση της δικαιωματικής προσέγγισης για την αναπηρία, στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων για την Αναπηρία στο δήμο μας, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.

Το έργο στο οποίο εντάσσεται η δράση αφορά την «Ολοκληρωμένη υπηρεσία καταπολέμησης των διακρίσεων και προώθησης της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους». Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών εντάσσεται στο σύνολο των καινοτόμων αυτών δράσεων που πραγματοποιεί η ΕΣΑμεΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στις συναντήσεις καλούνται να συμμετάσχουν: άτομα με αναπηρία ή χρόνιες παθήσεις, μέλη των οικογενειών τους καθώς επίσης εκπρόσωποι αναπηρικών οργανώσεων και δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος αφορούν:την ενημέρωση για τα δικαιώματα των ΑμεΑ,
την ενδυνάμωση των ίδιων των ατόμων και των οικογενειών τους, την ενθάρρυνσή της συμμετοχής τους στις οργανώσεις του εθνικού αναπηρικού κινήματος

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν:

Την Τετάρτη 19 Ιουλίου
ΚΔΑΠΑμεΑ Νεάπολη (Ανδ.Δημητρίου 6-8, 56727, Νεάπολη) από 09:30 έως 11:30,
ΚΔΑΠΑμεΑ Συκεών (Νικ. Παρασκευά 43, 56625, Συκιές) από 11:45 έως 13:45

Για συμμετοχή στις ενημερωτικές συναντήσεις αρκεί η αποστολή της αίτησης που υπάρχει εδώ (αφού συμπληρωθεί) στο email: project.esamea2@stirizin.gr, έως τη Τρίτη 18 Ιουλίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενο μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά καλώντας το 2310 804064. 

Πηγή: voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου