Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Προβολή: Γιώργος Παπαπροδόμου “Εκπαίδευση και Κυβερνοασφάλεια”


Με αφορμή την ασφαλή ημέρα για το διαδίκτυο, πραγματοποιήθηκε διάλεξη με θέμα “Εκπαίδευση και Κυβερνοασφάλεια” το απόγευμα της Τετάρτης 8/2/2023 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, με ομιλητή τον Γιώργο Παπαπροδρόμου.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και το Veria Tech Lab της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας.

Ο Γιώργος Παπαπροδρόμου, ειδικός σε θέματα αντιμετώπισης Κυβερνο – Εγκλήματος, ανέλυσε το ζήτημα της Κυβερνοασφάλειας σχετικά με την εκπαίδευση – ένα πεδίο προκλήσεων – καλές πρακτικές και πηγές αξιοποίησης.

Η εκπαίδευση ως ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες της ανάπτυξης και της προόδου των ανθρώπινων κοινωνιών, όπως και οι νέες τεχνολογίες εντάσσονται στους στρατηγικούς στόχους για την βιώσιμη ανάπτυξη (κοινωνική αειφορία).

Στην εποχή του Κυβερνοχώρου, η έννοια της ασφάλειας (κυβερνοασφάλειας) αποκτά ιδιαίτερη σημασία και αγγίζει το θεσμό της εκπαίδευσης σε πολλαπλό επίπεδο.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Παπαπροδρόμου, ανέλυσε μεταξύ άλλων το πως συνδέεται η Κυβερνοασφάλεια και η Εκπαίδευση, ποιες είναι οι καλές πρακτικές και οι πηγές αξιοποίησης, πως ορίζεται η Κυβερνοασφάλεια, τι θεωρείται ως Κυβερνοχώρος, τι μας προσφέρει η διαδικτυακή πραγματικότητα, το σημερινό κυβερνοοικοσύστημα, η Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, η στρατηγική ασφάλειας στην Ε.Ε.

Πηγή: Verianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου