Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Οι Ανάδοχοι Εκπαιδευτικοί ζητούν εθελοντές για διδακτική στήριξη

Οι Ανάδοχοι Εκπαιδευτικοί ζητούν εθελοντές για διδακτική στήριξη. Διαβάστε το κάλεσμά τους: 

Είμαστε εκπαιδευτικοί εντός ή εκτός Σχολείου και στον ελεύθερο χρόνο μας προσφέρουμε εθελοντικά διδακτική στήριξη σε αλλόγλωσσους ασυνόδευτους ανήλικους που μένουν σε ξενώνες, για να πετύχουμε την ομαλή ένταξή τους στις σχολικές τάξεις.

Τα τελευταία χρόνια προσφέραμε το εθελοντικό μας έργο σε δομές φιλοξενίας και αλλόγλωσσα παιδιά κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως στην Αθήνα, στα Γιάννενα, στην Καβάλα, στην Κοζάνη.

Με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς χρειαζόμαστε περισσότερους εθελοντές για να στηρίξουμε τη σχολική ένταξη των μαθητών μας.

Ένας Ανάδοχος Εκπαιδευτικός καλείται να προσφέρει κάθε βδομάδα ένα απογευματινό δίωρο μάθημα στους μαθητές του (ή και το Σαββατοκύριακο, που είναι κλειστά τα σχολεία). Τα μαθήματα συνήθως γίνονται στις δομές που φιλοξενούνται τα παιδιά, αλλά μπορούν να γίνουν και σε άλλους χώρους, όπως πχ. σχολεία της περιοχής που προσφέρουν μία αίθουσα. Σκοπός των απογευματινών μαθημάτων είναι η υποστήριξη των αλλόγλωσσων παιδιών, ώστε ν' αρχίσουν έγκαιρα να καταλαβαίνουν και να συμμετέχουν στα πρωινά σχολικά τους μαθήματα όπως μαθηματικά, φυσικές επιστήμες, ιστορία, γλώσσα, τεχνικά μαθήματα κλπ, σύμφωνα με το σχολικό τους πρόγραμμα.

Με την έγκαιρη ένταξη των παιδιών στις σχολικές τους τάξεις αποτρέπεται ή περιορίζεται ο κίνδυνος της πρόωρης σχολικής εγκατάλειψης. Η παραμονή στο σχολείο και η τακτική σχολική φοίτηση μέχρι και την αποφοίτηση προστατεύει τα ίδια τα παιδιά, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία, από τους κινδύνους της πρόωρης σχολικής διαρροής και της ένταξής τους στο κοινωνικό περιθώριο.

Έχουμε μεγάλη ανάγκη από τη συμμετοχή σας.

Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής στην ιστοσελίδα μας:

e-mail: refugeducare@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου