Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Κ.Ε.Α.Τ.: Πρόσκληση συμμετοχής στα Προγράμματα SCIVIS

Το Κ.Ε.Α.Τ. με χαρά σας ενημερώνει πως σε συνεργασία με τον Φάρο των Τυφλών του St. Louis, το Space Camp for Interested Visually Impaired Students (SCIVIS), καθώς και την Northrup-Grumman Corporation, προσφέρει μια ευκαιρία για υποτροφία σε μαθητές/-τριες προκειμένου να παρακολουθήσουν το Space Camp® for Interested Visually Impaired Students (SCIVIS), το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την 1η Οκτωβρίου έως την 5η Οκτωβρίου 2023.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε μαθητές/-τριες, ηλικίας από 10 έως 18 ετών, που ενδιαφέρονται για το Διάστημα, την Επιστήμη, την αεροπορία, τις αποστολές προσομοίωσης σε Διάστημα και αεροπλάνο. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αποτελείται από πολλές δραστηριότητες στη φύση και, συνεπώς, οι μαθητές/-τριες θα πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση.

Απαιτείται, επίσης, η καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Οι μαθητές/-τριες θα πρέπει να είναι σε θέση να επικοινωνούν με ευχέρεια στα αγγλικά με τους άλλους συμμετέχοντες, οι οποίοι θα προέρχονται από διάφορες χώρες του κόσμου. Οι συνοδοί δεν θα έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν στην μετάφραση και διερμηνεία, διότι τις περισσότερες φορές παρακολουθούν από απόσταση τις δραστηριότητες.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι θα είναι καλό να διακατέχονται από αγάπη για την περιπέτεια, την εξερεύνηση και την διάθεση για επικοινωνία με παιδιά και νέους από άλλες χώρες και διαφορετικό πολιτισμό. Το πρόγραμμα αποτελείται από ένα γεμάτο καθημερινό πρόγραμμα και οι συμμετέχοντες θα είναι μονίμως απασχολημένοι στην ομάδα τους. Λειτουργούν από την πρώτη ημέρα όλοι μαζί σαν ενιαία ομάδα, ακόμη και κατά τη διάρκεια του φαγητού.

Υπογραμμίζεται ότι η επιλογή των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τους φορείς διοργάνωσης του προγράμματος στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Τα απαιτούμενα έγγραφα είναι τα εξής:Βεβαίωση από ιατρό οφθαλμίατρο, μεταφρασμένο στα αγγλικά, όπου θα βεβαιώνεται η αναπηρία όρασης, η πάθηση και το ποσοστό όρασης.
Μία σύντομη παρουσίαση του υποψηφίου και της χώρας του για την Τελετή έναρξης του προγράμματος.
Δύο (2) κείμενα, όχι πάνω από 300 λέξεις το καθένα, όπου οι υποψήφιοι θα περιγράφουν αφενός πού μένουν, πού πηγαίνουν σχολείο και γιατί πρέπει να επιλεγούν έναντι άλλων μαθητών με τα αντίστοιχα προσόντα (σημειώνεται αυτό το δοκίμιο θα είναι το κύριο έγγραφο για τον καθορισμό της επιλογής τους για το πρόγραμμα και την υποτροφία και μπορεί να περιλαμβάνει φωτογραφίες) και αφετέρου την οπτική τους κατάσταση λεπτομερώς, καθώς και κάποιες εμπειρίες (θετικές και αρνητικές) που βιώνουν κατά τη διάρκεια μιας κανονικής ημέρας στο σπίτι και στο σχολείο.
Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο, επίσημο έγγραφο στα αγγλικά

Είναι, επίσης, σημαντικό το Διαβατήριο να είναι σε ισχύ και να μην λήγει σύντομα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να διαβάσετε στο site: www.scivis.org
(Τα προγράμματα για τα οποία μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση χορήγησης υποτροφίας είναι τα εξής: Lighthouse Scholarship Form Application Deadline: June 1, 2023 και Northrop Grumman Scholarship Form Application Deadline: June 1 2023)
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα καλούνται να αποστείλουν τα στοιχεία τους (όνομα, επώνυμο, ηλικία, στοιχεία επικοινωνίας) στο e-mail: p-relations@keat.gr έως την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023.

Στη συνέχεια, θα αποσταλεί στους ενδιαφερόμενους από το ΚΕΑΤ η ηλεκτρονική διεύθυνση όπου θα μπορούν να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έγγραφα για την αίτηση χορήγησης υποτροφίας.

Πηγή: ΚΕΑΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου