Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

ΑΛΜΑ: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη Πρώιμη Παρέμβαση

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη Πρώιμη Παρέμβαση του συλλόγου ΑΛΜΑ, για τη νέα σχολική χρονιά 2023-2024.

Το ΑΛΜΑ βρίσκεται κοντά στην οικογένεια, από τη δύσκολη ώρα της αποδοχής της διάγνωσης, και ακολουθεί την πορεία του παιδιού σε όλες της εκφάνσεις της ζωής του, σαν μια παράλληλη οικογένεια.

Στο πρόγραμμα μπορούν να εντάσσονται παιδιά από 2,5 έως 6 ετών, με αυτισμό και/ή νοητική στέρηση και άλλες Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές.

Στο πλαίσιο της Πρώιμης Παρέμβασης, τα παιδιά παρακολουθούν θεραπευτικά-εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά προγράμματα, ενώ παρέχεται συμβουλευτική υποστήριξη για τους γονείς και τα παιδιά, και παιδοψυχιατρική παρακολούθηση κατά περίπτωση. Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε μας παιδιού, ακολουθούμε μία ολιστική θεραπευτική εξατομικευμένη παρέμβαση.

Στόχος του προγράμματος είναι η ένταξη των παιδιών στο σχολικό πλαίσιο και η ισότιμη ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας στο Π. Φάληρο (Μίλωνος 2), Δευτέρα έως και Παρασκευή, πρωινές ώρες (9:00-12:00).

Η διαδικασία εισαγωγής περιλαμβάνει ένα πρώτο ραντεβού με τον υπεύθυνο του προγράμματος, αξιολόγηση του ωφελούμενου για ένταξη στο πρόγραμμα και λήψη κοινωνικού ιστορικού.

Μη διστάζετε! Σε αυτό το ταξίδι, της γνωριμίας με τη διαφορετικότητα, βρισκόμαστε δίπλα σας!

Για αιτήσεις επικοινωνήστε με τη γραμματεία του συλλόγου στο:

Πηγή: ΑΛΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου