Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Λέσβος: Χωρίς δάσκαλο για 1,5 μήνα η Ε΄ Δημοτικού στο Πλωμάρι

Στο σπίτι παραμένουν οι μαθητές της Έ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πλωμαρίου Λέσβου καθώς εδώ και 1,5 μήνα δεν έχουν δάσκαλο. Ο δάσκαλός τους, πήρε δικαιολογημένη άδεια, αλλά η θέση δεν καλύφθηκε, με αποτέλεσμα από τις 9 Ιανουαρίου που άνοιξαν τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων τα παιδιά να μοιράζονται σε άλλες τάξεις ή να μένουν στο σπίτι.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου, Δημήτρης Βούλγαρης, σημείωσε ότι «έχουμε δηλώσει από τις 6 Φεβρουαρίου που άνοιξε η πλατφόρμα του υπουργείου παιδείας τα κενά που έχουμε σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, αλλά δεν έχουμε κάποια εξέλιξη επί του παρόντος. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος διαθέσιμος δάσκαλος για να καλύψουμε το κενό, κατανοώ το πρόβλημα που υπάρχει αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο». Εκτός από τη θέση δασκάλου στο Πλωμάρι έχει ζητηθεί η κάλυψη τεσσάρων κενών σε νηπιαγωγούς, δύο γυμναστές και έναν πληροφορικό.

Ο σύλλογος γονέων διαμαρτύρεται έντονα και ζητά άμεση κάλυψη της κενής θέσης εκπαιδευτικού σημειώνοντας ότι «η επί μακρόν παραμονή των παιδιών στο σπίτι τα αποκόπτει από την εκπαιδευτική διαδικασία και το σχολικό περιβάλλον , ενώ δημιουργεί και σοβαρά προβλήματα στους εργαζόμενους γονείς. Επιπλέον πρόκειται για πολύπαθο σχολείο που καλούνταν να κάνει μάθημα σε κοντέινερ για 5 χρόνια μετά τον μεγάλο σεισμό του 2017. Τα παιδιά μας έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους μαθητές ανα την επικράτεια γι αυτό απαιτούμε από τους αρμοδίους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων « καταλήγουν οι γονείς.

Πηγή: ertnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου