Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Πανελλήνιος ψηφιακός μαθητικός διαγωνισμός "Hack the Art: Γιανούλης Χαλεπάς"

Γνωρίστε τον κόσμο της γλυπτικής και δημιουργήστε ψηφιακά έργα με έμπνευση από τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Έλληνα γλύπτη Γιανούλη Χαλεπά. Ιστορία, τέχνη, φαντασία και νέες τεχνολογίες γίνονται εργαλεία για να διεκδικήσετε έπαθλα και εξοπλισμό για το σχολείο σας.

Μαθητές από σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της Ελλάδας και ελληνικά σχολεία του εξωτερικού έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν δημιουργικά τη μυθιστορηματική ζωή και το εμβληματικό έργο του μεγάλου Έλληνα γλύπτη Γιανούλη Χαλεπά. Αξιοσημείωτα σχέδια, εκμαγεία, αριστουργηματικά γλυπτά, προσωπικά αντικείμενα, κατάστιχα και σπάνιο αρχειακό υλικό εισβάλλουν στη σκέψη και στην τάξη σας για να γίνουν κάτι νέο.

Η ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, η ιστορία της τέχνης και το χτες συναντούν νέες τεχνολογίες και τις ιδέες εφήβων για το πώς σήμερα μπορούν να γίνουν εφαρμογές εικονικής (VR) και επαυξημένης (AR) πραγματικότητας, ψηφιακά παιχνίδια και ψηφιακές ιστορίες.

Φτιάξτε τη δική σας σχολική ομάδα, εμπλουτίστε τις ιστορικές γνώσεις των μαθητών και μαθητριών σας και αφεθείτε στη δημιουργικότητα της νέας γενιάς δίνοντάς της την ευκαιρία, να αναπτύξει νέες ψηφιακές δεξιότητες με έμπνευση έναν από τους σημαντικότερους γλύπτες της Ελλάδας.




*Σημειώνεται ότι οι καθηγητές πρέπει να στείλουν τη δήλωση συγκατάθεσης στους γονείς και αφού συμπληρωθεί να την επισυνάψουν στη φόρμα συμμετοχής.

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ

Ομάδες μαθητών/μαθητριών που ανήκουν σε δημόσιες ή ιδιωτικές σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της Ελλάδας και του εξωτερικού (Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ, Εσπερινά, Καλλιτεχνικά, Εκκλησιαστικά, Ειδικά κ.λπ.).

Φτιάξτε την ομάδα σας και στείλτε την ψηφιακή σας πρόταση έως την Παρασκευή 10/02/2023 στο https://classroom.onassis.org/

ΧΩΡΟΣ
Διαδικτυακά, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τ.: 210 3713000

Πηγή: onassis.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου