Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Καλαμαριά: Γονείς έβαλαν παπάκια στη «λίμνη» του 18ου δημοτικού σχολείου


Σε πλήρη απόγνωση βρίσκονται γονείς μαθητών δημοτικού που πηγαίνουν στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς.

Κάθε φορά που βρέχει η αυλή του σχολείου που φιλοξενεί συνολικά 262 μαθητές, μετατρέπεται σε απέραντη… λίμνη. Μάλιστα, σήμερα (24/01/23) που τα καιρικά φαινόμενα είναι έντονα και οι βροχοπτώσεις ισχυρές, γονείς έβαλαν πλαστικά παπάκια περιμετρικά της αυλής ώστε να «εκμεταλλευτούν την αυλή». Αύριο (25/01/23) δε, θα ακολουθήσουν όπως λένε «χελώνες… αν δεν βρούμε τσιπούρες».

Οι γονείς είναι στα «κάγκελα» με το συγκεκριμένο ζήτημα καθώς όπως τονίζουν μπαίνει σε κίνδυνο η ασφάλεια των παιδιών τους. Υπενθυμίζεται εχθές (23/01/23) οι μαθητές, υποστηριζόμενοι από τους γονείς τους προχώρησαν σε δίωρη αποχή από τα μαθήματά τους.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα που όμως, ποτέ δεν λύθηκε. Το ζήτημα στην αυλή του συγκεκριμένου σχολείου με τα λιμνάζοντα νερά, προέκυψε τρία χρόνια μετά την ανέγερσή του και επικρατεί εδώ και 15 χρόνια. Ευθύνη μέχρι πρότινος είχε η σχολική επιτροπή που όμως λόγο του αυξημένου κόστους που απαιτείται για την κατασκευή νέων αποστραγγιστικών αγωγών δεν μπόρεσε να δώσει λύση κι έτσι πλέον λύση καλείται να δώσει η διοίκηση του δήμου Καλαμαριάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr ο δήμαρχος Καλαμαριάς θα πραγματοποιήσει σήμερα (24/01/23) σύσκεψη ώστε να εξετάσει τις κοστολογημένες προσφορές που έχουν δοθεί από τεχνικές εταιρείες προκειμένου να δοθεί μία λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου