Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελέας μετά τις καταγγελίες μαθητριών για απρεπή σχόλια και χειρονομίες από καθηγητή

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν οι δημόσιες καταγγελίες μαθητριών για απρεπή σχόλια και χειρονομίες από καθηγητή τους στο 1ο ΓΕΛ Πανοράματος. Σημειώνεται μάλιστα πως το σχολείο τέλεσε υπό κατάληψη για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα εξεταστεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων, της προβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκου και της παράβασης καθήκοντος.

Η έρευνα θα διεξαχθεί από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Μετά άλλων θα κληθούν να καταθέσουν οι ανήλικες καθώς και οι γονείς τους αλλά και καθηγητές του λυκείου και φυσικά ο καταγγελλόμενος, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Τουλάχιστον τέσσερις μαθήτριες καταγγέλλουν πως έχουν δεχτεί απρεπή σχόλια από τον συγκεκριμένο καθηγητή το τελευταίο διάστημα. «Τι ωραίο κορμί που έχεις; Πόσο γυμνάζεσαι; Τι όμορφη που είσαι;», φέρεται να είναι κάποια από τα σχόλια του καθηγητή στις μαθήτριες, οι οποίες αναφέρουν και χάδια στις πλάτες από τον άνδρα. Σύμφωνα μάλιστα με όσα καταγγέλλουν, είχαν ήδη ενημερώσει τον διευθυντή του λυκείου χωρίς ωστόσο ο ίδιος να κάνει κάτι.

Πηγή: voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου