Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Google Maps: Υπηρεσία εύρεσης μερών με δυνατότητα πρόσβασης για αναπηρικό αμαξίδιο

Η Google κοινοποίησε μια νέα υπηρεσία που είναι πλέον διαθέσιμη στο Google Maps. Συγκεκριμένα, από χθες οι χάρτες της Google, διαθέτουν πλέον και στην Ελλάδα μια νέα υπηρεσία με την ονομασία “Accessible Places” (Προσβάσιμα Σημεία) η οποία, παρέχει πληροφορίες σχετικά με σημεία προσβάσιμα από αναπηρικά αμαξίδια, καθώς και ενημέρωση για ύπαρξη ράμπας.

Με την ενεργοποίησή της υπηρεσίας, οι χρήστες του Google Maps μπορούν να αναζητήσουν περιοχές και επιχειρήσεις, όπως εστιατόρια, εμπορικά κέντρα ή ξενοδοχεία. Σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις αυτές προσφέρουν πρόσβαση σε αναπηρικό αμαξίδιο, εμφανίζεται ένα σχετικό εικονίδιο στη καρτέλα της επιχείρησης, καθώς και σημαντικές επιπλέον πληροφορίες όπως η διάθεση θέσεων πάρκινγκ, τουαλετών κλπ. για άτομα με αναπηρίες.

Για να φιλτράρετε τα αποτελέσματα αναζήτησης και να εμφανίζονται τα μέρη με δυνατότητα πρόσβασης, θα χρειαστεί να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις προσβασιμότητας στη συσκευή που χρησιμοποιείτε:

Σε τηλέφωνο ή tablet Android, ανοίξτε την εφαρμογή Χάρτες Google. Πατήστε τη φωτογραφία του προφίλ ή το αρχικό γράμμα του ονόματός σας Κυκλικό εικονίδιο λογαριασμού και μετά Ρυθμίσεις Settings και μετά Ρυθμίσεις προσβασιμότητας.

Ενεργοποιήστε την επιλογή Προσβάσιμα μέρη. Τα μέρη με δυνατότητα πρόσβασης για αναπηρικό αμαξίδιο εμφανίζουν ένα εικονίδιο αναπηρικού αμαξιδίου Wheelchair accessibleστα αποτελέσματα.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ: https://support.google.com/maps/answer/9882117?hl=el

Πηγή: Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου