Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

ΑΣΕΠ – ειδική αγωγή: Καθυστερήσεις στην προκήρυξη 2ΕΑ/2022

ΑΣΕΠ: Καθυστερήσεις έχουν προκαλέσει στην προκήρυξη για την ειδική αγωγή τα πολλά λάθη των υποψηφίων κατά την υποβολή των δικαιολογητικών στη διαδικτυακή πύλη ΟΠΣΥΔ. 

Κι αυτό γιατί οι φάκελοι των υποψηφίων επρόκειτο να σταλούν στο ΑΣΕΠ στις αρχές Ιουλίου, προκειμένου η Ανεξάρτητη Αρχή να εκδώσει τους πίνακες με την κατάταξη των υποψηφίων έως τις 10/8. Ωστόσο, μετά τις καθυστερήσεις το χρονικό αυτό όριο μοιάζει δύσκολο να τηρηθεί, με αποτέλεσμα τα περιθώρια για την έγκαιρη πρόσληψη των εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή να στενεύουν. 

Όπως αναφέρει η Αυτοδιοίκηση, το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεννόηση με τους υποψηφίους, να προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες διορθώσεις στους φακέλους, προκειμένου η διαδικασία να ολοκληρωθεί έως την ερχόμενη Παρασκευή 15/7 και στη συνέχεια να σταλούν στο ΑΣΕΠ. 

Από εκεί και πέρα ξεκινά ένας αγώνας δρόμου τόσο της Ανεξάρτητης Αρχής όσο και του υπουργείο, ώστε οι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται στις θέσεις εγκαίρως.

Πηγή: ipaidia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου