Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Ημερίδα με θέμα τη “Σχολική Διαμεσολάβηση” στη Θεσσαλονίκη

Ημερίδα με θέμα τη “Σχολική Διαμεσολάβηση”, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Στόχος η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση και η προώθηση του θεσμού. Η σχολική διαμεσολάβηση είμαι μία σημαντική μέθοδος ειρηνικής επίλυσης συγκρούσεων, που συμβάλλει στην αντιμετώπιση και εξάλειψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Καλαφάτης: «Φαινόμενα βίας δεν έχουν καμία θέση στη σύγχρονη Εκπαίδευση»

«Συμφωνούμε όλοι -και μαζί μας σύσσωμη η κοινωνία- ότι φαινόμενα βίας, δεν έχουν καμία θέση στη σύγχρονη Εκπαίδευση. Καμιά μαθήτρια και κανένας μαθητής δεν πρέπει να νιώθει μόνη ή μόνος, ανυπεράσπιστη ή ανυπεράσπιστος απέναντι στη βία και τον σχολικό εκφοβισμό. Κανένα παιδί δεν πρέπει να έχει καμία ανησυχία για το περιβάλλον στο σχολείο του. Σε αυτό το κοινωνικό κάλεσμα ανταποκρίνεται και ο Τομέας Μακεδονίας Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών. Σε στενή συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαμεσολαβητών του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης μπαίνει μπροστά σε μια πρωτοβουλία που αγκαλιάζει τον κόσμο της Εκπαίδευσης -μαθητές, δασκάλους και καθηγητές- αλλά κάθε οικογένεια», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, σε χαιρετισμό του στην ημερίδα με θέμα: “Σχολική Διαμεσολάβηση” που συνδιοργάνωσαν ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων «Καραπάντσειο».

Στόχος της ημερίδας ήταν η ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και προώθηση του θεσμού της σχολικής διαμεσολάβησης ως μεθόδου ειρηνικής επίλυσης συγκρούσεων, που συμβάλλει στην αντιμετώπιση και εξάλειψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Στην εκδήλωση, εκτός του κ. Καλαφάτη, απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μίλκας, εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Μαρία Πρωτοπαπαδάκη και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Αθανάσιος Φροσύνης.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών μίλησαν οι κ.κ. Ζωή Γιαννοπούλου, δικηγόρος -Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, ΗΒ, ΗΠΑ europeanresolution.com με θέμα: «Σχολική Διαμεσολάβηση, Ειρηνική Επίλυση των Συγκρούσεων στα Σχολεία», Σοφία Ζιάκα, δικηγόρος – Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια με θέμα: «Διαμεσολάβηση και Συγκρούσεις, Θεωρία της Σύγκρουσης», Ηλίας Λιάπης, Διευθυντής 19ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου με θέμα: «Μια εναλλακτική προσέγγιση για την επίλυση των συγκρούσεων στο σχολείο. Διαμεσολάβηση. Τα πρώτα βήματα…» και Παύλος Ακριτίδης, Εκπαιδευτικός 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου – Κορδελιού με θέμα: «Όταν οι γονείς εμπλέκονται στη διαχείριση περιστατικών ενδοσχολικής βίας: Ο ρόλος των εκπαιδευτικών ως διαμεσολαβητές».



ΕΡΤ3
Πηγή: ertnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου