Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Στηρίζουμε το νέο πρόγραμμα Science Kits for Roma Kids

Το νέο πρόγραμμα Science Kits for Roma Kids της Science United Project χρειάζεται την υποστήριξή μας! Μάθετε περισσότερα και υποστηρίξτε το με μία δωρεά στο σύνδεσμο giveandfund.


15 εκπαιδευτικοί από 6 σχολεία με 150 Ρομά μαθητές/τριες έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πιλοτικό πρόγραμμα της Science United Project για τη σχολική χρονιά 2022-23.

Σκοπός του προγράμματος Science Kits for Roma Kids είναι η ανάπτυξη των εσωτερικών κινήτρων των παιδιών για την παρακολούθηση του μαθήματος μέσα από θετικές μαθησιακές εμπειρίες στο σχολείο και η εξασφάλιση ισότιμης πρόσβασης στο μάθημα των φυσικών επιστημών. Το εμπόδιο της γλώσσας, που συχνά αντιμετωπίζουν τα παιδιά Ρομά στο σχολείο, προσπερνιέται με τη βοήθεια της βιωματικής μάθησης.

Το πρόγραμμα Science Kits for Roma Kids θα παρέχει:

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη βιωματική διδασκαλία με τη βοήθεια των επιτυχημένων κιτ φυσικών επιστημών της Science United Project

Δωρεάν κιτ φυσικών επιστημών, φτιαγμένα από οργανωμένα, ασφαλή υλικά για πειράματα και κατασκευές για κάθε μαθητή και μαθήτρια


Μία βίντεο-ιστορία ενός/μίας Ρομά/Ρομνί επιστήμονα, που θα λειτουργήσει ως θετικό, πολιτισμικά οικείο παράδειγμα για τα παιδιά και θα τα ενθαρρύνει για να συνεχίσουν την προσπάθειά τους στο σχολείο

Λεξιλόγιο του εκπαιδευτικού υλικού στη Ρομανί

Με κάθε 5 ευρώ που προσφέρεις, βοηθάς ένα παιδί να αγαπήσει τις φυσικές επιστήμες!

Η Science United Project, ή SUP για τους φίλους, ξεκίνησε ως εγχείρημα το 2017 και αποστολή της είναι να προάγει την εκπαίδευση στις φυσικές επιστήμες για εκτοπισμένους/ες μαθητές/τριες σε όλα τα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, υποστηρίζοντας τους/τις εκπαιδευτικούς τους. Έχει δημιουργήσει ένα εκπαιδευτικό υλικό φυσικών επιστημών με τη μορφή κιτ μέσα από πολυάριθμες δοκιμές σε τάξεις παιδιών προσφύγων στην Αθήνα, τα Οινόφυτα, τα Ιωάννινα και την Λέσβο. Από το 2017 η SUP έχει διανείμει δωρεάν περισσότερα από 19.900 κιτ σε 20 ΜΚΟ και σχολεία, λαμβάνοντας πολύ θετική ανατροφοδότηση από δεκάδες εκπαιδευτικούς με μαθητές/τριες πρόσφυγες που έχουν βιώσει διακεκομμένη εκπαίδευση.

Όραμα της Science United Project είναι η ανάπτυξη μιας κοινότητας εκπαιδευτικών που θα διαπρέπει στην βιωματική διδασκαλία των φυσικών επιστημών σε κάθε πολύπλοκο εκπαιδευτικό πλαίσιο, εξασφαλίζοντας το δικαίωμα των παιδιών στην πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Πώς μπορείς να βοηθήσεις:

Κάνε μια δωρεά στη δράση μας στηρίζοντας την εκπαίδευση σε περισσότερα παιδιά
Μοιράσου την προσπάθειά μας σε φίλους, γνωστούς και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου