Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Break the Barriers Party: Το πιο cool και προσβάσιμο πάρτι της Ελλάδας επιστρέφει

Tο Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 23:00 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων οι Cool Crips διοργανώνουν το Break the Barriers Party Vol 2, το πιο cool και προσβάσιμο πάρτι της Ελλάδας.

Οι Cool Crips είναι δύο νέοι ανάπηροι τύποι που φτιάξανε μια σελίδα, η οποία προσπαθεί να καλύψει το κενό της αναπαράστασης των αναπήρων στην κοινωνία και στα media, μέσα από memes, κακά και ενίοτε μέτρια αστεία και κοινωνιολογικές θεωρίες σε πιο απλή γραφή.

Το πάρτι αυτό πραγματοποιείται με αφορμή το γεγονός ότι η νυχτερινή διασκέδαση είναι μια υπαρκτή ανάγκη, που δυστυχώς τα ανάπηρα άτομα δύσκολα μπορούν να ικανοποιήσουν, λόγω των εμποδίων που βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους. Είτε αυτά λέγονται μη προσβάσιμα ΜΜΜ, είτε λέγονται σκάλες, είτε λέγονται μη φιλικές συμπεριφορές.

Το μέρος που θα πραγματοποιηθεί το πάρτι βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το μετρό (Κεραμεικός) και τον ηλεκτρικό (Πετράλωνα), διαθέτει θέσεις πάρκινγκ και προσβάσιμη διαδρομή μέχρι τον χώρο, ο οποίος είναι μεγάλος και επίπεδος -χωρίς σκαλιά, δύο αναπηρικές τουαλέτες, προσωπικό που γνωρίζει την ελληνική νοηματική γλώσσα, κατάλογο στο μπαρ για τυφλά άτομα, ηχομονωτικά ακουστικά, safe space και διαθέσιμο προσωπικό για αυτιστικά άτομα, καθώς και βανάκι διαθεσιμο για τη μετακίνηση ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι ένα πάρτι που απευθύνεται αποκλειστικά σε ανθρώπους με αναπηρία. Αντίθετα, είναι φιλικό προς κάθε σώμα, χρώμα, φύλο, και καταγωγή.

Τη μουσική του πάρτι έχουν αναλάβει η Ελένη Μπενέκα και η Αρετή Καραφουλίδου, οι οποίες θα μας ξεσηκώσουν με dance mainstream ξένους και ελληνικούς ήχους από τα 90s μέχρι το σήμερα.

Μάλιστα, στις 13 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, στα πλαίσια του This is Athens Festival, το πρώτο Break the Bar-riers Party, στο οποίο παρευρέθηκαν πάνω από 400 άτομα, ανάπηρα και μη.

Info
Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 23:00
Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών και Πειραιώς 144, Αθήνα)
Support 10€ με ποτό

Πηγή: nou-pou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου