Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Η Ελλάδα διεκδικεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών 2029

Με την παρουσίαση της Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών ξεκίνησαν οι απογευματινές εργασίες της 3η ημέρας του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου του ΠΣΑΤ στην Αρχαία Ολυμπία. Ο εισηγητής, κ. Τάκης Κορδονούρης, Σύμβουλος της Ομοσπονδίας, μετέφερε εκ μέρους του Προέδρου, Ιωσήφ Σταυρακάκη, την είδηση για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών (Deaflympics) του 2029.

Οι Deaflympics διεξάγονται κάθε 4 χρόνια, έπειτα από τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες. Επίσης είναι αναγνωρισμένοι από την Ολυμπιακή Επιτροπή και διεξάγονται υπό την επίβλεψη της ICSD.

Η ΕΟΑΚ ιδρύθηκε το 1988 και είναι μέλος της της I.C.S.D. (“International Committee of Sports for the Deaf” – Διεθνής Επιτροπή Αθλητισμού Κωφών) και της της E.D.S.O. (“European Deaf Sports Organization” – Ευρωπαϊκή Οργάνωση Αθλητισμού Κωφών).

Η ΕΟΑΚ αριθμεί εννέα σωματεία – μέλη, διαθέτει 1.200 ενεργούς αθλητές, ενώ συνολικά υπάρχουν περί στους 5.000 κωφοί / βαρήκοοι σε Πανελλαδικό επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είχε αξιοσημείωτη παρουσία στους 24ους Deaflympics της Βραζιλίας τον Μάιο του 2022, μετρώντας 9 μετάλλια. Επόμενο ραντεβού είναι στο Τόκιο το 2025.

Πηγή: sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου