Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

«Μαθήματα» ανανεώσιμης ενέργειας σε μαθητές της Κομοτηνής από κινεζικό όμιλο

Με σκοπό την καλύτερη κατανόηση της πράσινης και καθαρής ενέργειας από τους νέους στην Ελλάδα και να τους ευαισθητοποιήσει σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, στις 24 Μαΐου η εταιρεία «China Energy Europe Renewable Energy» και το 8ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής πραγματοποίησαν από κοινού εκπαιδευτικές δραστηριότητες με θέμα «Νέα ενέργεια, νέα ελπίδα και νέο μέλλον».

Οι εξειδικευμένοι μηχανικοί της εταιρείας μίλησαν για την ανανεώσιμη ενέργεια στους μαθητές του δημοτικού, εξηγώντας τις βασικές αρχές λειτουργίας των ανεμογεννητριών και της συντήρησης στα αιολικά πάρκα. Αν και για να επιτευχθεί μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, η πράσινη ενέργεια είναι η μόνη επιλογή, επί του παρόντος, η παγκόσμια παραγωγή πράσινης ενέργειας δεν επαρκεί για να αντικαταστήσει την παραδοσιακή ενέργεια και έτσι είναι αναγκαία η κοινή προσπάθεια, εξήγησαν τα στελέχη της εταιρείας.

Μετά τις διαλέξεις ακολούθησε διαδικασία ερωταπαντήσεων με τους μαθητές και στο τέλος πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός συναρμολόγησης μοντέλου ανεμογεννήτριας. Εβδομήντα μαθητές χωρίστηκαν σε επτά ομάδες και υπό τις οδηγίες των μηχανικών και όλα τα μοντέλα συναρμολογήθηκαν σε 20 περίπου λεπτά. Τα ολοκληρωμένα μοντέλα προσομοίωσαν την διαδικασία παραγωγής ενέργειας. Μετά την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων αυτών οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής ετοίμασαν μια έκπληξη στους παραβρισκόμενους: ο διευθυντής του σχολείου Μιχάλης Ράντος κάθισε στο πιάνo και έπαιζε ενώ οι μαθητές τραγουδούσαν το «The Wind Song», τραγούδι ειδικά γραμμένο για την China Εnergy Europe Renewable Energy. Μεταξύ των στοίχων και το «χρησιμοποιείστε τον άνεμο να διατηρήσουμε τον πλανήτη καθαρό, είναι πάντα εκεί, ο άνεμος είναι η λύση».

Οι αντιπρόσωποι της China Energy Europe Renewable Energy δώρισαν σχολικό εξοπλισμό, προτζέκτορες και άλλο εκπαιδευτικό υλικό στο σχολείο. Ο διευθυντής του σχολείου υπέγραψε επί τόπου το πρωτόκολλο παραλαβής της δωρεάς και εκ μέρους όλων των εκπαιδευτικών και μαθητών, ευχαρίστησε την εταιρεία για την υποστήριξη τονίζοντας πως το σχολείο προσδίδει μεγάλη σημασία στην εκπαίδευση των μαθητών σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά και πως ότι οι εκπαιδευτικοί του θα εκμεταλλευθούν στο έπακρο τον εξοπλισμό που τους δόθηκε.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο νεαρός Γιώργος, αντιπρόσωπος των μαθητών, παρουσίασε ένα λεύκωμα με ανεμογεννήτριες φτιαγμένο από τους συμμαθητές του. Όλοι οι μαθητές φώναξαν «ευχαριστώ» στα κινέζικα για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στη εταιρεία για αυτή τη δραστηριότητα ανταλλαγής.

Στο μέλλον, η China Energy Europe Renewable Energy υποσχέθηκε να συνεχίσει να εμμένει στην αρχική αποστολή της που είναι να ενισχύει την κοινωνία και να βοηθήσει την οικονομία παρέχοντας πράσινη ενέργεια. «Πάνω από όλα θα συνεχίσει να βάζει τους εργαζόμενους και την ασφάλεια στην παραγωγή, να ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη της νέας γενιάς και να συνεισφέρει στην τοπική εκπαίδευση, στην πράσινη ανάπτυξη και στη βελτίωση του περιβάλλοντος» σημειώνει η εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου