Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Σχολικά γεύματα: Τελειώνει η χρονιά κι ακόμα περιμένουν 14 σχολεία του Δήμου Καρδίτσας

Απομένει λιγότερο από ένας μήνας για την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 14 σχολεία του Δήμου Καρδίτσας παραμένουν εκτός λίστας για την χορήγηση σχολικών γευμάτων, σε μία γενικότερα προβληματική περίοδο στον συγκεκριμένο τομέα.

Παρά τα σχετικά ερωτήματα που τέθηκαν επανειλημμένα, επίσημη ενημέρωση από τον ΟΠΕΚΑ, που είναι ο αρμόδιος φορέας, δεν υπάρχει, όπως ανέφερε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας κ Αθανάσιος Μπότας στο KarditsaLive.Net. Όμως πέραν της έλλειψης ενημέρωσης εκλείπουν και οι ελπίδες ότι θα αλλάξει κάτι. Αυτή η κατάσταση ισχύει από τα μέσα Μαρτίου και θεωρείται απίθανο ότι θα ενταχθούν εκ νέου τα 14 σχολεία στο πρόγραμμα, για 25 ημέρες, όταν δεν εντάχθηκαν εδώ και δύο μήνες.

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα έχει ασχοληθεί με αναλυτικά ρεπορτάζ αρκετές φορές με το θέμα. Και η ιστορία κρατά από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς.

Αναλυτικότερα τον Οκτώβριο του 2021, όταν ανακοινώθηκαν τα σχολεία που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, απουσίαζαν 14 του Δήμου Καρδίτσας, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Το Νοέμβριο του 2021 μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες και κοινή υπουργική απόφαση (Οικονομικών, Εργασίας, Παιδείας) εντάσσονται και αυτά τα σχολεία, αν και η διανομή γευμάτων δεν έχει γενικότερα αρχίσει. Και δεν θα άρχιζε παρά μόνο μετά την έλευση τριών και πλέον μηνών από τον Αγιασμό.

Τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου του 2022 διακόπτεται για λίγες ημέρες συνολικά η διανομή των γευμάτων για να γίνει ανανέωση των συμβάσεων με τις εταιρείες που ανέλαβαν το πρόγραμμα.

Για τα σχολεία του Δήμου Σοφάδων επαναρχίζει στις 4 Μαρτίου και για τα σχολεία του Δήμου Καρδίτσας τις 9 Μαρτίου. Σχεδόν άμεσα όμως διακόπτεται σε 14 από αυτά. Και είναι εκείνα που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην αρχή. Συγκεκριμένα για τα: 2ο Δημοτικό σχολείο Καρδίτσας, 3ο Δημοτικό σχολείο Καρδίτσας, 7ο Δημοτικό σχολείο Καρδίτσας, 8ο Δημοτικό σχολείο Καρδίτσας, 13ο Δημοτικό σχολείο Καρδίτσας και τα Δημοτικά σχολεία, Αγίου Θεοδώρου, Αρτεσιανού, Καλλίθηρου, Καρδιτσομαγούλας, Μητρόπολης, Σταυρού, Καλλιφωνίου, Κρύας Βρύσης και Μακρυχωρίου.

Η αιτιολογία ήταν ότι για τα παραπάνω, επειδή είχαν ενταχθεί εκ των υστέρων, είχε υπογραφεί άλλη σύμβαση που έπρεπε και αυτή να ανανεωθεί.

Δύο μήνες μετα ακόμα ανανεώνεται και ακόμα περιμένουν γεύματα οι μαθητές των 14 σχολείων. Απ' ότι φαίνεται στην αναμονή θα μείνουν, αλλά τουλάχιστον και τα παιδιά και οι γονείς τους δικαιούνται μία επαρκή αιτιολόγηση για αυτό που συνέβη...

Π.Κ.

Πηγή: karditsalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου