Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Προβολή: Κεραία (ΕΡΤ) - Αυτισμός (Α' Μέρος)

Η ΚΕΡΑΙΑ αυτή την Τρίτη εντρυφεί στο τεράστιο θέμα του Αυτισμού. Το συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό ανθρώπων που ανήκουν στο φάσμα του, αυτή τη χρονική στιγμή 1 στα 68 παιδιά παγκοσμίως, δεν γίνεται, ούτε να μας αφήσει αδιάφορους αλλά ούτε και να μας φοβίζει να μιλήσουμε γι΄αυτό.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ρέα Βιτάλη, εμπνεύστρια και παρουσιάστρια της εκπομπής, «Αν οι άνθρωποι αντέχουν να ζούνε αυτά που ζούνε δεν επιτρέπεται σε εμάς να μην αντέχουμε να ενημερωθούμε». Δεδομένου μάλιστα και του ευρύτατου εύρους του φάσματος, από Άσπεργκερ μέχρι τον αυτισμό συγχρόνως με άλλες ασθένειες, χρειάστηκαν δυο επεισόδια για την όσο το δυνατόν πιο φερέγγυα ανάλυση και ανάδειξη.

Στο πρώτο μέρος, η κα Άδα Σταματάτου μητέρα του Γιάννη, γνωστή και από τη σελίδα της στο F.B«Η ζωή μου με τον Γιάννη» με 120 χιλιάδες φίλους, μας καθοδηγεί στην ενημέρωση με ακραία ειλικρίνεια. Επίσης ξεναγούμαστε στην Στέγη «Αυτισμός sos» όπου παρακολουθούμε μια μέρα των «παιδιών»- παιδιά παραμένουν σε κάθε ηλικία- τις συνθήκες εκεί αλλά και το άδικο, του να υπάρχουν μεν διαθέσιμα δωμάτια πλην λόγω μιας ανούσιας τυπολατρίας να παραμένουν άδεια. Την ίδια στιγμή που οι γονείς παιδιών στο φάσμα του Αυτισμού αναζητούν εναγώνια τη στέγασή τους και το ψυχικό τους εφησυχασμό για το «Τι θα γίνει μετά;».

Αυτό είναι και το ερώτημα που διατρέχει όλη αυτή την έρευνα.

Δείτε το πρώτο μέρος εδώ.

Πηγή: ertflix

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου