Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

TEDx Πανεπιστημίου Πειραιά: Απόστολος Γαρούφος - "One ticket to the sun"


Ο Υποψήφιος Διδάκτορας του ΔΠΘ Απόστολος Γαρούφος μιλάει για τις εφαρμογές "MinaDot" και "MikaelaLex" και πώς αυτές αντηχούν στην ελληνική κοινωνία! Μαζί με την επιβλέπουσα και αντιπρυτάνισσα του ΔΠΘ κ. Ζωή Γαβριηλίδου εξελίσσουν ένα ψηφιακό λεξικό για άτομα με προβλήματα όρασης και όχι μόνο! 

Το TEDxUniversityofPiraeus είναι ένα μονοήμερο συνέδριο ομιλιών που διοργανώνεται για 9η συνεχή χρονιά από φοιτητές, με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πειραιώς και αποτελεί ένα κίνητρο για να αποδειχθεί ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα στην Ελλάδα φιλοξενεί, στηρίζει και παράλληλα προωθεί ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Οραματίζεται να αποτελέσει το έναυσμα για δράση, προσφορά και θετική σκέψη στη νεανική κοινότητα, να εδραιωθεί ως θεσμός στο πανεπιστήμιο και να γίνει ευρέως γνωστό για το έργο του.

Αν φανταστούμε κάθε πρόβλημα ως ένα σύννεφο, το SILVER LINING είναι η φωτεινή γραμμή που το πλαισιώνει, καθώς πίσω από κάθε σύννεφο υπάρχει φως. Πίσω από κάθε πρόβλημα υπάρχει ελπίδα! Όσο αρνητική κι αν είναι η έκβαση των γεγονότων υπάρχει πάντοτε κάτι θετικό, ακόμη κι αν δεν είναι εξολοκλήρου φανερό. SILVER LINING θα πει αισιοδοξία. Θα πει πως το ζητούμενο δεν είναι το απόλυτο φως, αλλά η ακτίδα φωτός μέσα στο σκοτάδι. 
Στο φετινό TEDxUniversityofPiraeus στόχος μας είναι να αναδείξουμε την πορεία προς το φως, την αισιοδοξία, την ελπίδα…Έλα να ανακαλύψεις μαζί μας το δικό σου SILVER LINING. 

Γαρούφος Απόστολος, Υπ. Διδάκτωρ ΔΠΘ, Technology, Founder of "MinaDot" & "MikaelaLex" Τίτλος ομιλίας: "One ticket to the sun" TEDxUniversityofPiraeus

Πηγή: Youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου