Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

KIDOT meets the world: Τα παιδιά συναντούν τον Δημήτρη Παπανικολάου


Στο νέο επεισόδιο της σειράς του KIDOT, τα παιδιά συναντούν τον βετεράνο μπασκετμπολίστα Δημήτρη Παπανικολάου και φυσικά έχουν πολλές απορίες: Ποια είναι η αγαπημένη του ομάδα; Ποια νίκη του έχει πανηγυρίσει περισσότερο; Πώς αποφάσισε να πει δημόσια ότι βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού; 

Τα παιδιά ακούν ιστορίες για επικές στιγμές του ελληνικού μπάσκετ, συζητούν για το Σύνδρομο Άσπεργκερ, ενώ μαθαίνουν για το νέο αθλητικό- εκπαιδευτικό πρόγραμμα UniquAll το οποίο έχει ως στόχο την ενδυνάμωση και την εξέλιξη παιδιών με ειδικές ικανότητες και πρεσβευτές τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Νίκο Γκάλη. 

Αποστολή του UniquAll είναι η παροχή κατάλληλου περιβάλλοντος και ευκαιριών συν-εκπαίδευσης και συν-άθλησης μεταξύ παιδιών τυπικής ανάπτυξης και παιδιών με ειδικές ικανότητες. Ο πρώτος χρόνος του προγράμματος θα επικεντρωθεί στα παιδιά που ανήκουν στο Φάσμα του Αυτισμού. Οι δραστηριότητες του προγράμματος θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας των παιδιών, ενώ θα αποτελέσουν «όχημα» ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, με σκοπό την αλλαγή νοοτροπίας και στάσης απέναντι στη διαφορετικότητα. 

Η σειρά “KIDOT meets the world” H σειρά video έχει στόχο να εκπαιδεύσει και να ψυχαγωγήσει μικρούς και μεγάλους και κυρίως ν’ αποτελέσει μία αφορμή για να συζητήσουμε με τα παιδιά μας για σημαντικά ζητήματα. 

Οι μικροί πρωταγωνιστές μας σε κάθε επεισόδιο συναντούν έναν ενήλικα και προσπαθούν να μάθουν τα πάντα για εκείνον: Ποιο είναι το επάγγελμά του; Τι ακριβώς κάνει στην εργασία του; Πώς είναι μία μέρα του; Πόσο διαφορετική μπορεί να είναι η ζωή του; Και κυρίως: τι ονειρεύεται το παιδί που κρύβει μέσα του; Τα KIDOTακια ανακαλύπτουν τον… κόσμο μέσα από απολαυστικές ερωτήσεις, αστείες αλλά και συγκινητικές στιγμές!

Πηγή: Youtube - KIDOT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου