Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Μπάιντεν: Γεμάτο μίσος για τους ΛΟΑΤΚΙ μαθητές νομοσχέδιο στη Φλόριντα Πηγή: Protagon.gr

Η Φλόριντα ετοιμάζεται να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που θα απαγορεύει τη συζήτηση για τον σεξουαλικό προσανατολισμό στα σχολεία, το οποίο έχει τη στήριξη των Ρεπουμπλικανών βουλευτών και του κυβερνήτη Ρον ΝτεΣάντις. 

Οι ακτιβιστές το έχουν βαφτίσει «το νομοσχέδιο “μην λες τη λέξη γκέι”» και ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι ενθαρρύνει το μίσος κατά των μαθητών ΛΟΑΤΚΙ. 

Οι επικριτές του νομοσχεδίου προειδοποιούν επίσης ότι θα στιγματίσει τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ. 

Οι υπέρμαχοί του απαντούν ότι θα προστατέψει τα δικαιώματα των γονέων. 

Η πρόταση νόμου κατατέθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία της πολιτείας, όπου την πλειοψηφία διαθέτουν οι Ρεπουμπλικανοί. 

Ο αμερικανός πρόεδρος απευθύνθηκε στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα μέσω Twitter, όπου έγραψε: «Θέλω κάθε μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας –ιδίως τα παιδιά που θα επηρεαστούν από αυτό το γεμάτο μίσος νομοσχέδιο– να ξέρουν ότι σας αγαπούν και σας αποδέχονται όπως είστε. Σας στηρίζω και η κυβέρνησή μου θα συνεχίσει να μάχεται για την προστασία και την ασφάλεια που σας αξίζουν». 

 Η Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, δήλωσε: «Ολοι οι γονείς ελπίζουν ότι οι ηγέτες μας θα διασφαλίσουν την ασφάλεια, την προστασία και την ελευθερία των παιδιών τους. Σήμερα, συντηρητικοί πολιτικοί στη Φλόριντα απέρριψαν αυτές τις βασικές αξίες, προωθώντας νομοθεσία σχεδιασμένη να στοχοποιήσει και να επιτεθεί στα παιδιά που χρειάζονται τη στήριξη περισσότερο από τα υπόλοιπα». 

Παρόμοιοι νόμοι, που απαγορεύουν ή περιορίζουν τη συζήτηση για την ομοφυλοφιλία στα σχολεία, δεν είναι σπάνιοι. Πολλοί είχαν εισαχθεί τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 και οι περισσότεροι έχουν πάψει να ισχύουν. 

Ομως, σε τέσσερις πολιτείες, όλες άκρως συντηρητικές, Λουιζιάνα, Μισισίπι, Οκλαχόμα και Τέξας, υπάρχουν νόμοι που απαγορεύουν ρητά τα μαθήματα σεξουαλικής αγωγής ή σε αυτά αναφέρονται αποκλειστικά ετεροφυλόφιλες σχέσεις. 

Πέρυσι, το Τενεσί και η Μοντάνα επέτρεψαν στους γονείς να επιλέγουν αν θέλουν τα παιδιά τους να παρακολουθούν συζητήσεις για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου στα σχολεία. 

Το νομοσχέδιο στη Φλόριντα πηγαίνει ένα βήμα πιο μακριά, δίνοντας στους γονείς το δικαίωμα να κάνουν μήνυση στις σχολικές διευθύνσεις και να ζητούν αποζημίωση αν κρίνουν ότι κάποιος εκπαιδευτικός παραβίασε τη νομοθεσία. 

Παρόλο που η απαγόρευση, θεωρητικά, θα αφορά μόνο μαθήματα σεξουαλικής αγωγής στο Δημοτικό, απαιτεί από τις σχολικές περιφέρειες να αποφεύγουν τα ΛΟΑΤΚΙ θέματα, όταν «δεν είναι κατάλληλα για την ηλικία ή την ανάπτυξη των μαθητών», όπως σημειώνει το BBC. 

Ο ΝτεΣάντις τόνισε ότι τα σχολεία πρέπει να αποφεύγουν τελείως τα «ακατάλληλα» θέματα και να διδάσκουν άλλα μαθήματα, όπως επιστήμες, Ιστορία κ.λπ. 

Οι ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστές επεσήμαναν ότι το νομοσχέδιο θα βλάψει την ψυχική υγεία των νέων και θα υπονομεύσει την προστασία που τους παρέχουν οι νόμοι, απομακρύνοντας παράλληλα τους πολίτες από ένα συμπεριληπτικό σχολικό περιβάλλον. 

Πηγή: Protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου