Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

MasterChef: H τυφλή σεφ που σάρωσε στο διαγωνισμό

Στο MasterChef συνήθως γίνονται viral διαγωνιζόμενοι που μιλάνε προκλητικά και τσακώνονται με τους υπόλοιπους μέσα στο σπίτι, άλλοι που έχουν να διηγηθούν συγκινητικές ιστορίες για το πως έκαναν μια «νέα αρχή» στη ζωή τους, αλλάζοντας δουλειά, ακόμα παιδιά που έχουν μια ελκυστική εμφάνιση, αλλά θέλουν να κριθούν για τις μαγειρικές τους ικανότητες.
Η περίπτωση της Christine Hà

«Δεν θέλω να γίνω πηγή έμπνευσης, θέλω να με πάρουν σοβαρά για τις ικανότητες μου» ήταν μια από τις δηλώσεις που έκανε on camera η 32χρονη μάγειρας που γεννήθηκε στο Χιούστον, με καταγωγή από το Βιετνάμ. Πριν από δέκα χρόνια, η Christine έγινε η πρώτη διαγωνιζόμενη του MasterChef με πλήρη απώλεια όρασης, λόγω αυτόανοσου. Στάθηκε μπροστά στους κριτές Graham Elliot, Gordon Ramsay και Joe Bastianich – μια από τις πιο σκληρές τριάδες στην ιστορία του ριάλιτι – στα προκριματικά του διαγωνισμού και με την διακριτική και ντροπαλή της παρουσία, απογειώθηκε!

Η πρώτη φορά που μαγείρεψε


Επέλεξε ένα φιλέτο βιετναμέζικου ψαριού, το οποίο περιγράφηκε ως ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα που είχαν μαγειρευτεί σε εκείνη τη σεζόν. Εντυπωσίασε τους κριτές με τον επαγγελματισμό της και την προσήλωση της στις λεπτομέρειες, δοκιμάζοντας κάθε παρασκευή. Πήρε τα τρία «ναι» των κριτών με άνεση.

Η πρώτη δοκιμασία με – μεγάλη – πίεση


Το στοίχημα έδειχνε απλό: «Φτιάξτε μια τραγανιστή, ζουμερή, σπιτική μηλόπιτα».

Ο Gordon Ramsay έδειχνε το δείγμα μιας άψογης μηλόπιτας στους διαγωνιζόμενους, που έδειχναν σίγουροι πως μπορούσαν να πετύχουν τις «τραγανότητες» και τις «οξύτητες» του. Η Christine καλούνταν να φανταστεί πως δείχνει μια σπιτική μηλόπιτα.

«Πώς μοιάζει πιστεύεις, το πιάτο σου»

«Μοιάζει με ένα σωρό σκουπίδια»

«*δοκιμάζει*»

«Είναι υπέροχο, είναι ακριβώς αυτό που έχουμε ζητήσει! Είναι πεντανόστιμο».
Νικήτρια του διαγωνισμού!

Με τη δύναμη του μυαλού της η Christine κατάφερε να δημιουργήσει τα πιάτα κάθε δοκιμασίας, κερδίζοντας το μεγάλο έπαθλο εκείνης της σεζόν του MasterChef: 250.000 δολάρια, συν το δικαίωμα να εκδώσει το δικό της βιβλίο μαγειρικής.

Στη συνέχεια, η 32χρονη σεφ εμφανίστηκε ως κριτής στο MasterChef Vietnam, ενώ άνοιξε και το δικό της εστιατόριο, το The Blind Goat. Επιπλέον, σήμερα έχει δημιουργήσει και το Xin Chao, ένα από τα πιο δημοφιλή βιετναμέζικα εστιατόρια στο Τέξας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου