Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Ξαναταξιδεύουμε με τη "Γραμμή 28"

Γνωρίστε τον Αμαντέο, τον πιο γλυκό, τρυφερό και ρομαντικό οδηγό λεωφορείου που έχει βάλει στόχο της ζωής του να βοηθήσει όλους τους ντροπαλούς ερωτευμένους να κάνουν την πρώτη κίνηση και να βρουν την πραγματική αγάπη!

Ένας γλυκύτατος πρωταγωνιστής με ευγενική καρδιά σε ένα τρυφερό βιβλίο που παρουσιάζει μέσα από το απλό του κείμενο και την καταπληκτική του εικονογράφηση τη ζωή που θα θέλαμε – ή θα έπρεπε- να έχουμε. Μια ζωή που εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς σε ένα υπέροχο αστικό περιβάλλον (στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας), όπου συμβιώνουν αρμονικά άνθρωποι και ζώα, ο κόσμος διαβάζει βιβλία και εφημερίδες στη διαδρομή με το λεωφορείο, οι δρόμοι είναι πεντακάθαροι, οι τοίχοι των σπιτιών φρεσκοβαμμένοι, χωρίς γκράφιτι και οι άνθρωποι κυκλοφορούν χαμογελαστοί και ήρεμοι, απολαμβάνοντας την καθημερινότητα χωρίς κινητά τηλέφωνα και επαγγελματικές εντάσεις.

Ένα βιβλίο που αξίζει πραγματικά να διαβάσουν όλοι, μικροί και μεγάλοι, βλέποντας προσεκτικά τις πανέμορφες εικόνες που συνοδεύουν και συμπληρώνουν την τρυφερή ιστορία. Γιατί το απλό και περιεκτικό κείμενο των δύο προτάσεων σε κάθε σελίδα ζωντανεύει μέσα από μια εικονογράφηση που περνάει δυνατά μηνύματα σε πολλά επίπεδα. Άνθρωποι που ξυπνούν με το χαμόγελο στα χείλη και φροντίζουν αυτούς που αγαπούν, που πίνουν χαλαροί καφέ μιλώντας με φίλους τους, που διασκεδάζουν ακούγοντας μουσική κρατώντας αγκαλιά χωρίς φόβο τον άνθρωπο που αγαπούν (ακόμα και όταν πρόκειται για ομόφυλα ζευγάρια), που φροντίζουν τα κατοικίδιά τους και τα αδέσποτα ζωάκια, που φλερτάρουν με συστολή και διακριτικότητα, χωρίς να παρενοχλούν και να γίνονται χυδαίοι.


Μια ιστορία με βάθος, γραμμένη και εικονογραφημένη από δύο ανθρώπους με ευαισθησίες και ευγένεια ψυχής που μπορεί να διαβαστεί άνετα από αδύναμους αναγνώστες και παιδιά μικρής ηλικίας.

Αξίζει να την αναζητήσετε και να χαθείτε στις σελίδες της!

Από την ιστοσελίδα τού εκδοτικού οίκου:
Υποψήφιο στα Βραβεία Greek IBBY 2020 (Bραβείο σε ξένο συγγραφέα, Έλληνα εκδότη και μεταφραστή βιβλίου μεταφρασμένου στα ελληνικά, για παιδιά ή νέους).
Αλήθεια, υπάρχει αγάπη για όσους βοηθούν την αγάπη;

Γραμμή 28
Davide Cali και Magali le Huche
Α' Έκδοση: 2019
Μετάφραση: Μυρσίνη Γκανά
Σελίδες: 36

Ιωάννα Αγγέλου
Ειδική παιδαγωγός - Νηπιαγωγός
MEd - Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου