Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Ανακύκλωση - Εξοικονόμηση: ο πλανήτης στέλνει σήμα - Παιχνιδιάτορες του Πύργο


Το τραγούδι «Ανακύκλωση-εξοικονόμηση: ο πλανήτης στέλνει σήμα» αποτελεί μια επέκταση των στίχων και της μουσικής μιας παλιότερης σύνθεσης του Νίκου Θεοδωρίδη που γράφτηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την τότε νηπιαγωγό Κωνσταντίνα Βαϊρινού και τα παιδιά του 8ου Νηπιαγωγείου στη Φλώρινα. Παρτιτούρα και εκπαιδευτικές προτάσεις της πρώτης εκδοχής του τραγουδιού έχουν αναρτηθεί στο «Αποθετήριο Ευτέρπη» της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση και της Μουσικής Βιβλιοθήκης Λίλιαν Βουδούρη (http://euterpe.mmb.org.gr/euterpe/han...).

Η σημερινή μορφή του τραγουδιού δημιουργήθηκε με αφορμή την εκδήλωση της Επιτροπής Αναβάθμισης Χώρων της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, στις 3/6/21, με θέμα «Καθημερινές συνήθειες και ποιότητα του περιβάλλοντος». Λέξεις κλειδιά των στίχων αποτελούν η ανακύκλωση, η εξοικονόμηση ενέργειας, το κλίμα, η διατροφή, η υπερκατανάλωση, η φτώχεια και γενικότερα η ευαισθητοποίησή μας για την ποιότητα ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος.
Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με τη συμβολή της Μουσικοπαιδαγωγικής ομάδας Παιχνιδιάτορες του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής, η οποία ανέλαβε να ηχογραφήσει εξ αποστάσεως/on line και να βιντεοποιήσει το τραγούδι, σε συνθήκες τρίτης καραντίνας.

Συντελεστές:
Στίχοι: Νίκος Θεοδωρίδης και Κωνσταντίνα Βαϊρινού
Μουσική, ενορχήστρωση: Νίκος Θεοδωρίδης
Τραγούδι: Χριστίνα Μιχαλάκη, Ευθυμία Πανταζοπούλου
Φωνητικά: Δέσποινα Φάκκη
Beatbox: Βίκτωρ Μωυσής
Μουσικά όργανα: Ναταλία Διονυσίου (τσέλο), Νίκος Θεοδωρίδης (πλήκτρα-samples), Βασιλική Κιορίδου (κανονάκι) & Θανάσης Γκούγκλιας (κιθάρα)
Ηχητική επεξεργασία-μίξη (με τα προγράμματα Bandlab & Riper): Θανάσης Γκούγκλιας
Επεξεργασία βίντεο (με το πρόγραμμα Wondershare Filmora X): Αρετή Καρβέλη, Ελένη Κίτσου, Καλλιόπη Φικιώρη

Συντονισμός από τους διδάσκοντες: Νίκο Θεοδωρίδη και Πολύβιο Ανδρούτσο

Ευχαριστούμε τα μέλη της Επιτροπής Αναβάθμισης Χώρων και τη Γραμματεία της Κοσμητείας της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, το 3ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης και όσους παραχώρησαν φωτογραφίες και εικόνες για το βίντεο ή βοήθησαν ποικιλοτρόπως.

"Ανακύκλωση – Εξοικονόμηση: ο πλανήτης στέλνει σήμα" Στίχοι: Νίκος Θεοδωρίδης και Κωνσταντίνα Βαϊρινού Μουσική, ενορχήστρωση: Νίκος Θεοδωρίδης Απόδοση - βιντεοποίηση: Παιχνιδιάτορες του Πύργου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου