Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Μια σημαντική διάκριση για τη βιβλιοθηκονόμο του “Φουγάρου” Μαρία Κωνσταντοπούλου

Μια σημαντική διάκριση απέσπασε η βιβλιοθηκονόμος και διευθύντρια Εκπαίδευσης και Δημιουργικής Μάθησης του «Φουγάρου» στο Ναύπλιο, Μαρία Κωνσταντοπούλου. Της απονεμήθηκε το «Βραβείο Βιβλιοθηκονόμου» στα ετήσια βραβεία του ελληνικού τμήματος τηςΔιεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) για το 2021.

Η τελετή βραβεύσεων έγινε διαδικτυακά, την Παρασκευή 2 Απριλίου η οποία έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ ανακοίνωσε τα βραβεία για την προώθηση της φιλαναγνωσίας σε φυσικά πρόσωπα και φορείς και τα αποτελέσματα των διαγωνισμών για τη συγγραφή, εικονογράφηση και μετάφραση βιβλίων έκδοσης 2020. Το έπαθλο που συνοδεύει κάθε βραβείο είναι δεκάδες βιβλία…

Την ενδεκαμελή κριτική επιτροπή αποτέλεσαν οι: Μαρία Παπαγιάννη, Συγγραφέας (Πρόεδρος), Τόνια Αράχωβα, Φιλόλογος, Μέλος ΔΣ της Διεθνούς Ένωσης Βιβλιοθηκών, τ. Δ/ντρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης, Τζελίνα Βογιατζόγλου, Εκπαιδευτικός, Υπεύθυνη Προγράμματος Ελληνικών Δημοτικού στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα, Χαρά Δαφέρμου, Πανεπιστημιακός ΤΕΑΠΗ-ΕΚΠΑ, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας, Αρετή Καράμπελα, Φιλόλογος, Συγγραφέας, Μαρία Κουρκουμέλη, Εκπαιδευτικός, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Απόστολος Πάππος, Εκπαιδευτικός, Αρθρογράφος στο ELNIPLEX.COM, Γλυκερία Πλιάμπα-Φουντά, Εκπαιδευτικός, Μουσειοπαιδαγωγός, Αντιπρόεδρος Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Μέλος Δ.Σ. OMEP (Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής), Ελίτα Φώκιαλη, Εκπαιδευτικός, PhD στη διαμεσική αφήγηση TEAΠΗ ΕΚΠΑ και Κατερίνα Χαδουλού, Ζωγράφος, Εικονογράφος.

Στην εκδήλωση, που μεταδόθηκε διαδικτυακά, απηύθυναν χαιρετισμό η Executive Director of IBBY Liz Page, ο Πρόεδρος του ΕΙΠ Νίκος Κούκης, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Ζέττα Μακρή, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Σίσσυ Παπαθανασίου και ο εικονογράφος Roger Mello.

Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση: https://fb.watch/4DZjfQ5IqN/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου