Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Σε απόγνωση γονείς παιδιών με αυτισμό στη Ρόδο που μένουν χωρίς παράλληλη στήριξη

Σε απόγνωση βρίσκονται γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες (αυτισμό) καθώς σε νηπιαγωγείο που βρίσκεται σε χωριό του νησιού μας, ενώ τα παιδιά με αυτισμό ανέρχονται σε 4 φέτος, τοποθετήθηκε μόνο μια εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης.

Οι ελλείψεις αυτές, θα έχουν ως αποτέλεσμα να μην μπορούν τα παιδιά αυτά να παρακολουθήσουν με ασφάλεια το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε καθημερινή βάση και βέβαια οι γονείς να βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

Πέρυσι στο ίδιο σχολικό συγκρότημα, υπήρχαν τρία παιδιά με ειδικές ανάγκες και αντίστοιχα είχαν τοποθετηθεί τρεις εκπαιδευτικοί.

Φέτος δυστυχώς, τοποθετήθηκε μόνο μία εκπαιδευτικός ενώ τα παιδιά έχουν αυξηθεί από 3 σε 4.

«Πολλές φορές νιώθουμε ανεπιθύμητοι από αυτό το κράτος, έτσι όπως αντιμετωπίζει εμάς και τα παιδιά μας. Αντί να βρίσκονται αυτές οι περιπτώσεις σε προτεραιότητα, δυστυχώς η κρατική δομή, μας έχει παραγκωνισμένους» δήλωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» η μητέρα ενός από τα παιδιά αυτά.

«Τα παιδιά δεν μπορούν να σταθούν μόνα τους. Ούτε περιστασιακά μπορεί να τα βλέπει κανείς γιατί υπάρχουν τεράστιοι κίνδυνοι. Με τον τρόπο αυτό τα καταδικάζουν να μένουν στο σπίτι. Έχουμε απευθυνθεί παντού, αλλά δυστυχώς, μέχρι τώρα δεν είδαμε να αλλάζει κάτι. Όλοι λένε ότι μας καταλαβαίνουν αλλά δυστυχώς στην πράξη άλλα βλέπουμε.

Κάνουμε έκκληση να μην στερήσουν αυτό το δικαίωμα από αυτά τα παιδιά. Ας βρουν λύσεις, τώρα που είναι ακόμη νωρίς για τη σχολική χρονιά» κατέληξε η ίδια.

Πηγή: Ροδιακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου