Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Αλεξανδρούπολη: Ατύχημα μικρού κοριτσιού στις κούνιες για παιδιά με αναπηρία

Ατύχημα σημειώθηκε εχτές, Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 όταν μικρό κορίτσι χτύπησε και έσπασε το πόδι του στις κούνιες που είναι κατάλληλες για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Συγκεκριμένα στο Πάρκο Ανερξαρτήσιας στην Αλεξανδρούπολη, έχουν τοποθετηθεί κούνιες για ΑΜΕΑ, μία δωρεά των Rotary το 2016, διαβάστε σχετικό θέμα εδώ που όπως φαίνεται δεν χρησιμοποιούνται από τα άτομα που πρέπει με αποτέλεσμα να έχουν μείνει "ξεκρέμαστες" και τις έχουν καταστρέψει τα παιδιά που βρίσκονται στο πάρκο.

Επιχειρηματίας της περιοχής παρατήρησε τον τραυματισμό του παιδιού, το οποίο έπαιζε στις κούνιες των ΑΜΕΑ και κάνει έκκληση στο δήμο να μεταφέρει τις κούνιες από το συγκεκριμένο πάρκο διότι δεν χρησιμοποιούνται από παιδιά με ειδικές ανάγκες και εκφράζει την ανάγκη να μεταφερθούν σε ένα πιο προσιτό σημείο της πόλης.

Όπως και να έχει όμως, πρόκειται για μία θετική κίνηση η εγκατάσταση υποδομών που απευθύνονται σε παιδιά με ξεχωριστές ανάγκες και που μέχρι και τότε δεν είχαν πρόσβαση στο παιχνίδι, όπως τα άλλα παιδιά της ηλικίας τους.

Πάντως, οι ειδικές αυτές κούνιες "λύνουν" τα χέρια στους γονείς των παιδιών με κινητικά προβλήματα και έχουν προκαλέσει θετικά σχόλια στην κοινότητα των ΑμεΑ, όμως είναι μία υποδομή που οι πολίτες της πόλης οφείλουν και πρέπει να διατηρούν ακέραια.

Φ.Δούκογλου
Πηγή: e-evros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου