Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Τραγιαννίδης: Ασφαλέστερα και πιο αποτελεσματικά τα εμβόλια στα παιδιά

Στον εμβολιασμό των παιδιών και ειδικότερα όσων νοσούν από άλλες ασθένειες όπως ο καρκίνος αναφέρθηκε ο αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας του ΑΠΘ Αθανάσιος Τραγιαννίδης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Ειδικά για τη μελέτη της Pfizer, ο κ. Τραγιαννίδης επισήμανε πως η μελέτη δείχνει ότι η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου εμβολίου το 100% στα παιδιά άνω τω 12 ετών.

«Τα εμβόλια είναι πολύ πιο ασφαλέστερα και πολύ πιο αποτελεσματικά ως προς τα αντισώματα που παράγονται και τον χρόνο που αυτά διαρκούν συγκριτικά με τους ενήλικες», τόνισε ο κ. Τραγιαννίδης ο οποίος συνιστά ανεπιφύλακτα τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας άνω των 12 ετών κάτι που -όπως αποκάλυψε- έχει κάνει και ο ίδιος με τα δικά του παιδιά.

Με αυτόν τον τρόπο, πρόσθεσε, θα μπορέσουμε να σπάσουμε την αλυσίδα της μετάδοσης και να φτάσουμε στο εμβολιαστικό ποσοστό του 80% που απαιτείται για την επίτευξη της λεγόμενης ανοσίας της αγέλης.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας του ΑΠΘ, θα πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά ακόμη κι αν έχουν νοσήσει από καρκίνο. Εξήγησε γιατί πρέπει να συμβεί αυτό, γνωστοποιώντας παράλληλα πως για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις σε κάποιες χώρες -όπως η Βρετανία- επιλέγεται διαφορετικό ανοσολογικό σχήμα με εμβολιασμό σε δύο δόσεις με χρονική απόσταση 8 εβδομάδων.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Αθανάσιος Τραγιαννίδης στη Μαρία Σαμολαδά:



Πηγή: GRTimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου