Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Έγραψε ιστορία: Η πρώτη αφροαμερικανή που κέρδισε στον εθνικό διαγωνισμό ορθογραφίας των ΗΠΑ


Στην ιστορία έμεινε η Zaila - Avant garde, μια 14χρονη από τη Νέα Ορλεάνη η οποία είναι η πρώτη Αφροαμερικανή νικήτρια σε εθνικό διαγωνισμό ορθογραφίας (Scripps National Spelling Bee 2021).

Ένα παιδί - θαύμα

Η έφηβη κοπέλα που φημίζεται και για το εξαιρετικό της ταλέντο στο μπάσκετ, ένιωσε περηφάνια όταν ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με τη λέξη «murraya» - είδος τροπικού δέντρου που απαντάται σε Ασία και Αυστραλία.

Για να διεκδικήσει όμως μια θέση στον τελικό, έπρεπε πρώτα να συλλαβίσει σωστά τις λέξεις «querimonious» και «solidungulate».

Επικράτησε ανάμεσα σε 11

Η Ζαΐλα κατάφερε να επικρατήσει μεταξύ 11 φιναλίστ στον διαγωνισμό που διοργανώθηκε στο Ορλάντο της Φλόριντα, να κερδίσει τον τίτλο και το έπαθλο των 50.000 δολαρίων και να γίνει η πρώτη Αφροαμερικανή νικήτρια στην 96χρονη ιστορία του θεσμού και μόλις η δεύτερη μαύρη - η πρώτη ήταν η Τζόντι - Αν Μάξγουελ από τη Τζαμάικα, το 1998.

Η ίδια κάνει εξάσκηση στην ορθογραφία και τον συλλαβισμό των σωστών λέξεων επί επτά ώρες ημερησίως, ωστόσο χαρακτηρίζει τη δραστηριότητα αυτή «χόμπι». «Εντάξει, δεν ήθελα και να το παρακάνω, είχα το μπάσκετ και τα μαθήματα του σχολείου», είπε.

Στόχος της είναι να κάνει καριέρα στο μπάσκετ, άθλημα για το οποίο ήδη έχει διακριθεί. Η κοπέλα κατέχει τρία παγκόσμια ρεκόρ ήδη για ντριμπλάρισμα με πολλές μπάλες ταυτόχρονα ενώ έχει εμφανιστεί και σε διαφήμιση με τον μέγα σταρ του ΝΒΑ, Στεφ Κάρι.

(Με πληροφορίες από BBC)
Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου