Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Τρίποντα στο γυναικείο μπάσκετ στα σχολεία...

Σε μια προσπάθεια ανάπτυξης του μπάσκετ, κλιμάκιο ομοσπονδιακών προπονητών καλαθόσφαιρας συνεργάστηκε με πληθώρα Θεσσαλών προπονητών για την ταυτόχρονη εφαρμογή δύο προγραμμάτων, του «Μπάσκετ για κορίτσια στα Σχολεία» και του «Τρίποντα στα Σχολεία» που διοργανώθηκε μέσα στα σχολεία στη Λάρισα και τον Βόλο από την ΕΟΚ σε συνεργασία με την ΕΣΚΑΘ και τη FIBA.

Η παρουσία των Θεσσαλών προπονητών αλλά και μελών της ΕΣΚΑΘ ήταν σημαντική, διότι, στους στόχους της ΕΣΚΑΘ είναι να προχωρήσει αυτόνομα σε ευρεία υλοποίηση των εν λόγω προγραμμάτων και να συνεργαστεί με όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία της Θεσσαλίας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα επρόκειτο να αρχίσει από φέτος, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας.

Τα σχολεία που συμμετείχαν ήταν το 13ο Δημοτικό Λάρισας και τα 15ο και 24ο Δημοτικά Βόλου. Οι εκδηλώσεις έγιναν με σεβασμό των υγειονομικών πρωτοκόλλων και υπό την εποπτεία των εκάστοτε διευθυντών των Σχολείων, που ήταν ο κ. Στέλιος Σίμος (13ο Λάρισας), ο κ. Στάθης Σιάτρας (15ο Βόλου) και ο κ. Κώστας Γαϊτανάς (24ο Βόλου).

Στον Βόλο, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου παρέστη, ως συνήθως, για τις τυχόν πρώτες βοήθειες την οποία η ΕΣΚΑΘ ευχαριστεί για την αδιάλειπτη αρωγή της.

Οι ομοσπονδιακοί προπονητές που επιμελήθηκαν των προγραμμάτων του μπάσκετ ήταν οι Θωμάς Χαρμπαλής, Ιωάννης Καρακατσούνης και Αφροδίτη Αραπατσάνη (που είναι και συντονίστρια Θεσσαλίας).

Επιπλέον συμμετείχαν οι προπονητές: Ασημίνα Κουτσουνούρη (σε Λάρισα και Βόλο), Αχιλλέας Ζυγγελόπουλος, Νίκος Φλώρος και Δημήτρης Καλέτσιος (σε Λάρισα). Επίσης η περιφερειακή προπονήτρια Ελένη Παπαθανασίου και οι Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Ρούσσης, Αθηνά Κατή και Βάσω Ζιώγου στον Βόλο).

Από πλευράς ΕΣΚΑΘ παρέστησαν ο γενικός γραμματέας κ. Κώστας Ζέικος και οι δύο έφοροι ανάπτυξης, δηλαδή ο κ. Ζήσης Δότας (αγόρια) και η κ. Ευγενία Φραγκούλη (κορίτσια).

Η ΕΣΚΑΘ εύχεται η συνεργασία με τους διευθυντές και τους άλλους εκπαιδευτικούς των Σχολείων να συνεχιστεί και την επόμενη σχολική περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου