Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Οι «Αγγέλοι της Χαράς» φτερουγίζουν στα ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων

Το καινοτόμο πρόγραμμα του εθελοντικού οργανισμού «Άγγελοι της Χαράς» με τίτλο «Μαζί στη Μουσική” εφαρμόζουν με απόλυτη επιτυχία τα δύο Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Νέων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ) του Δήμου Λαρισαίων, στη Νέα Σμύρνη και τη Νεάπολη.

Πρόκειται για ένα διαδικτυακό εμψυχωτικό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε από τους «Αγγέλους της Χαράς» ειδικά για τις κοινωνικές δομές στη Λάρισα, με τη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων και της πρώτης ομάδας εμψυχωτών που εκπαιδεύτηκαν για το σκοπό αυτό.

Στόχος του προγράμματος, είναι η ανάπτυξη της επικοινωνίας και των κοινωνικών δεξιοτήτων των ατόμων που συμμετέχουν στις δομές ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Η θετική ανταπόκριση των ωφελούμενων και το αμείωτο ενδιαφέρον τους καθ΄ όλη τη διάρκεια της δράσης ήταν εντυπωσιακή. Η εθελοντική προσφορά και ο επαγγελματισμός του συντονιστή και των εμψυχωτών μείωσαν τη διαδικτυακή απόσταση και δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για ένα χαρούμενο διαδραστικό περιβάλλον μάθησης και ψυχαγωγίας.

Οι δράσεις έχουν πιλοτικό χαρακτήρα και θα υλοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση εμπλουτίζοντας και ενισχύοντας το σταθερό πρόγραμμα των δομών. Το πρόγραμμα έχει διαδικτυακή μορφή λειτουργίας για να ανταποκριθεί στα πρωτόκολλα προστασίας από τον Covid 19.

Πληροφορίες– Επικοινωνία:

Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου