Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Βασίλης Τζιγκούρας: ιδρυτής της Plus2feet που φτιάχνει αναπηρικά αμαξίδια για ζώα


Ένα πρώην υδραυλικός φτιάχνει αναπηρικά αμαξίδια για ζώα
Αναπηρικά καροτσάκια για ζώα τραυματισμένα ή με κινητικά προβλήματα φτιάχνει ο Βασίλης Τζιγκούρας, ιδρυτής της Plus2feet. Τον συναντήσαμε στο ξεχωριστό εργαστήρι του και συζητήσαμε μαζί του για την ιδιαίτερη ενασχόληση του και πώς είναι να δίνει κανείς με τη δουλειά του μια δεύτερη ευκαιρία στα ζώα. Όπως εξήγησε ο κ. Τζιγκούρας η δική του ιστορία άρχισε το 2015 στη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου για τον ίδιο.
Τότε βλέποντας κάποια βίντεο στο διαδίκτυο το μάτι του έπεσε σε ένα DIY βίντεο από τη Λατινική Αμερική όπου κάποιος έφτιαχνε αμαξίδια από υδραυλικούς σωλήνες. Τότε, ξεκίνησαν όλα αφού ο Βασίλης είχε δουλέψει στο παρελθόν ως υδραυλικός -αν και έχει και δίπλωμα μηχανουργού- και ήταν εξοικειωμένος με αυτά τα υλικά. Έτσι άρχισε να κατασκευάζει αμαξίδια από υδραυλικούς σωλήνες. Όπως είπε ο ίδιος δεν είναι κάτι εύκολο ειδικά όταν είσαι υπεύθυνος άνθρωπος, νοιάζεσαι για τα ζώα και νιώθεις ότι από εσένα εξαρτάται η κίνησή τους.
Γι’ αυτό το λόγο ο ίδιος απευθύνθηκε στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προκειμένου να επιβεβαιώσει την αρτιότητα των κατασκευών του και πόσο κατάλληλες για το εκάστοτε ζώο ήταν αυτές. Υπήρχαν περιπτώσεις που χρειάστηκε να δουλέψει ξανά στο ίδιο αμαξίδιο για να το τελειοποιήσει.
Μέχρι στιγμής ο Βασίλης Τζιγκούρας έχει «εξυπηρετήσει» στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Γερμανία και την Ολλανδία πέρα από σκύλους και γάτες, κουνέλια, μία νυφίτσα, μία αρκούδα αλλά και μια πάπια και μια χήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου