Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Μαθητές έφτιαξαν εντυπωσιακό σχολικό κήπο και θερμοκήπιο στη Θεσσαλονίκη

Οι μικροί κηπουροί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη εντυπωσιάζουν με τις δεξιότητές τους, καθώς κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν σχολικό κήπο με πολύ αγάπη και μεράκι.

Χάρις στην καθοδήγηση των δασκάλων τους ο κήπος τους είναι χάρμα οφθαλμών. Εντός αστικού τοπίου, παρόμοιός του δεν υπάρχει στη Θεσσαλονίκη.

«Με μεράκι και αγάπη εδώ και ένα χρόνο φτιάξαμε τον σχολικό κήπο. Σε αυτόν εκτός από τους μαθητές συνέβαλαν οι γονείς, αρκετές δωρεές, ο δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης και η Εκκλησία», ανέφερε στη Greenagenda.gr ο δάσκαλος του σχολείου Βαγγέλης Ρίζος.

Δίπλα στον κήπο, οι μαθητές κατάφεραν να κατασκευάσουν ένα θερμοκήπιο, που για την υλοποίησή του καθοριστική ήταν η συνδρομή του δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

Οι μικροί κηπουροί των Αμπελοκήπων έχουν καταφέρει να εντυπωσιάσουν τους πάντες. Με την επίβλεψη των δασκάλων τσαπίζουν το χώμα και ποτίζουν τα φυτά. Το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους προκαλεί μεγάλη χαρά σε γονείς, δασκάλους αλλά και τη δημοτική αρχή.

Με τη επαναχρησιμοποίηση των παλετών τις οποίες έβαψαν κατάφεραν να φτιάξουν έναν όμορφο πολύχρωμο φράχτη.

Σε λίγες εβδομάδες, δεκάδες καλάθια πρόκειται να γεμίσουν με διάφορα είδη κηπευτικών φρέσκα και υγιεινά ενώ πολλά λουλούδια θα κοσμήσουν το σχολείο και τα σπίτια των μαθητών.

«Την περσινή χρονιά, λίγο πριν το καλοκαίρι, φυτέψαμε κηπευτικά, ντομάτες, πιπεριές και μελιτζάνες και στην πορεία φτιάξαμε και το θερμοκήπιο. Επιπλέον στο σχολείο μας φτιάξαμε και ένα φυτώριο με κηπευτικά και διάφορα είδη λουλουδιών», είπε στη Greenagenda.gr ο υποδιευθυντής του σχολείου, Μανώλης Ζαφειρδούδης.

«Τα παιδιά έρχονται με αρκετή διάθεση και ασχολούνται με τον κήπο. Όλα αυτό που γίνεται είναι ένα καλό μάθημα για όλους μας» τόνισε ο κ. Ρίζος.

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου συγχαίρει τους μαθητές και τους δασκάλους την υπέροχη αυτή προσπάθεια.

«Τα παιδιά πρέπει να μάθουν τη γη και να την καλλιεργούν», σημείωσε ο κ. Κυρίζογλου.


του Νίκου Αβουκάτου
Πηγή: Greenagenda

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου