Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Κ. Δασκαλάκης: Mαθήματα Πληροφορικής Από Το Δημοτικό

Το στάδιο στο οποίο βρίσκεται σήμερα η πρόοδος στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης και οι προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιστήμονες βρέθηκαν στο επίκεντρο ομιλίας του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Η ομιλία του κ. Δασκαλάκη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο έκθεσης στο Ίδρυμα Ευγενίδου σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους για τον μεγάλο Έλληνα μαθηματικό, Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 17 Ιανουαρίου 2020.

Μιλώντας στην εκπομπή «Περι επικαιρότητας και άλλων» και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου o κ. Δασκαλάκης Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του Μ.Ι.Τ τόνισε: «Υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Βλέπουμε μεγάλη πρόοδο στους αλγόριθμους και να επεξεργάζονται πληροφορίες. Μέσω της τεχνίτης νοημοσύνης πρέπει να κατανοήσουμε πως λειτουργούν οι αλγόριθμοι και πως θα προφυλαχθούμε από τους αλγόριθμους».

«Η Ελλάδα να μην χάσει το τρένο της τεχνολογικής εξέλιξης»

«Είναι θέματα όχι μόνο του μέλλοντος αλλά και του παρόντος όπως τα fake news. Πρέπει να φτιάξουμε ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να προφυλαχθούμε. Με την Τεχνητή Νοημοσύνη, θέλουμε να τον απαλλάξουμε από τις τετριμμένες εργασίες και να τον αφήσουμε ελεύθερο για να κάνει τις πιο δημιουργικές εργασίες», υπογράμμισε και τόνισε: «Η Ελλάδα πρέπει να μην χάσει το τρένο της τεχνολογικής εξέλιξης και αν χάσουμε κι αυτό το τρένο θα έχουμε οικονομική ζημιά».

Ο κ. Δασκαλάκης είναι υπέρμαχος της εισαγωγής του μαθήματος της πληροφορικής ήδη από το δημοτικό. «Πρέπει να ξέρεις τις διεργασίες που γίνονται και πώς λειτουργούν οι αλγόριθμοι. Αλλιώς δεν μπορείς να θεωρείσαι ολοκληρωμένος άνθρωπος και να είσαι υπεύθυνος πολίτης σήμερα», τόνισε και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό και θέλω να βοηθήσω το ευρύτερο κοινό να μπορεί να αντιλαμβάνεται τι διεργασίες μπορεί να γίνονται πίσω από την τεχνολογία που χρησιμοποιεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου