Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Θεσσαλονίκη: Εξώδικο από γονείς στη διοίκηση του Κ.Κ.Π.Π.Κ.Μ. για τον «Άγιο Δημήτριο»

Εξώδικο έστειλαν γονείς και κηδεμόνες των περιθαλπόμενων στη δομή «Αγ. Δημήτριος» του κέντρου πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, το σωματείο «ΑΡΩΓΟΙ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» καταγγέλλει ελλιπή ενημέρωση από τη διοίκηση του Κέντρου Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας και καταθέτει μια σειρά από αιτήματα που ζητά να ικανοποιηθούν άμεσα.

Στη συγκεκριμένη δομή είχαν εντοπιστεί δέκα κρούσματα και όπως κατήγγειλε το σωματείο δεν ενημερώθηκαν ποτέ οι γονείς και κηδεμόνες επίσημα για την κατάσταση των περιθαλπόμενων, παρά μόνο από δημοσιεύματα στον Τύπο. 

Επίσης ζητούν η πρόεδρος του Κέντρου Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας Βίκυ Νάκου, να έρθει σε επαφή με το σωματείο και τους ειδικούς, ώστε να βρεθεί ένας τρόπος να βρεθεί ένας τρόπος οι γονείς να βλέπουν παιδιά τους που βρίσκονται στο ίδρυμα, καθώς όπως λένε υπάρχουν ιδιαίτερες περιπτώσεις που η έλλειψη επαφής επιβαρύνει τον ψυχισμό και την υγεία τους. 

Ακόμα, ζητούν ενίσχυση του προσωπικού και να μάθουν αν θα κλείσει το Κέντρο Ημέρας - Φιλοξενείο και να μην σταματήσουν μια σειρά από δραστηριότητες, ενώ κάνουν λόγο για απαξίωση του έργου τους. «Δεν συνεργάζεστε με το σωματείο μας, περιφρονώντας το έργο μας, δείχνοντας έλλειψη σεβασμού στην ιδιότητα μας ως γονείς που αγωνιούμε για τα παιδιά μας με αναπηρία» αναφέρουν στο εξώδικο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου