Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Ιστορίες μαθητικής αναζήτησης και επιχειρηματικής τόλμης: Από την Θράκη στο Διάστημα

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί το Webcast του Ιδρύματος Ευγενίδου με θέμα «Από την Θράκη στο Διάστημα: Ιστορίες μαθητικής αναζήτησης και επιχειρηματικής τόλμης».

Σε μια εποχή που το Διάστημα είναι ακόμα πιο κοντά, τα webcasts του Ιδρύματος Ευγενίδου συναντούν και συζητούν ζωντανά με επιχειρηματίες και μαθητές για την αναζήτηση νέων ευκαιριών που μπορεί να προσφέρει η Διαστημική έρευνα. Εκπρόσωποι της επιχειρηματικής και της μαθητικής κοινότητας θα συζητήσουν με τον διευθυντή του Πλανηταρίου, κ. Μάνο Κιτσώνα και τον δημοσιογράφο κ. Πάνο Σάκκα, τις δυσκολίες και τις νέες ευκαιρίες που προσφέρει η Διαστημική έρευνα. Οι καλεσμένοι ομιλητές θα μας περιγράψουν την δική τους ιστορία μέσα από την μαθητική αναζήτηση και την επιχειρηματική τόλμη που χρειάζεται για να κατακτήσουν τις νέες προκλήσεις που προκύπτουν σε αυτή τη δυναμική εποχή που διανύουμε καθώς και τις επενδύσεις στην Έρευνα και Ανάπτυξη στον χώρο των διαστημικών εξελίξεων.

Ομιλητές:

- Χρήστος Γιορδαμλής, Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΡΙΣΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

- Ομάδα Thrace in Space του 2ου Λυκείου Ξάνθης
(Βραβευμένη ομάδα μαθητών Β & Γ Λυκείου που κατασκεύασαν ένα πείραμα το οποίο θα εκτοξευθεί στη στρατόσφαιρα με τον πύραυλο NEW SHEPARD της εταιρείας BLUE ORIGIN όπου και θα μείνει για κάποιο σύντομο χρονικό διάστημα σε συνθήκες μικροβαρύτητας, για να επιστρέψει τελικά πίσω στην επιφάνεια της Γης). 

- Θωμάς Αλεξόπουλος, Φυσικός, MSc Materials, επιβλέπων καθηγητής της ομάδας Thrace In Space 

- Δρ Μάνος Κιτσώνας Διευθυντής του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου 

Την διαδικτυακή συζήτηση συντονίζει ο κ. Πάνος Σάκκας, δημοσιογράφος, τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός παραγωγός. 

LINKS

Για εγγραφή στο webcast πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου