Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Webinar: Αρχεία σε αλλαγή 2: Τεχνητή Νοημοσύνη, Τέχνη και Περιβάλλον

Πώς σχετίζονται τα αρχεία με την τέχνη και το περιβάλλον; Με ποιον τρόπο αξιοποιούνται τα ψηφιακά αρχεία; Μπορούν οι μαθητές να αναπτύξουν περιβαλλοντική συνείδηση και οικολογική ευαισθησία αξιοποιώντας ψηφιακά αρχεία; Τα αρχεία αλλάζουν, μαζί τους όμως αλλάζει και ο τρόπος διδασκαλίας.
Στην ψηφιακή εποχή, όλοι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να μάθουν τον τρόπο ανάπτυξης της δημιουργικότητας και της καλλιέργειας αρχειακής συνείδησης στους μαθητές τους.

Με αυτό το διαδικτυακό εργαστήριο, μπορούν να εφαρμόσουν μέσα στην τάξη διαθεματικές προσεγγίσεις σχετικά με τις νέες μορφές αρχείων και την επίδραση του ανθρώπου στο περιβάλλον.

Ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες, περιβαλλοντική εκπαίδευση, εικαστικά και τεχνολογία/πληροφορική, μπορούν να ενταχθούν μέσα σε νέα εκπαιδευτικά σενάρια των συμμετεχόντων, που με αυτό τον τρόπο ανακαλύπτουν τον ρόλο των αρχείων στο ψηφιακό περιβάλλον, καθώς και τη σχέση των αρχείων με την τέχνη, την τεχνολογία και το περιβάλλον.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΟΣ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΗΛΙΑΣ ΣΤΟΥΡΑΪΤΗΣ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού δικτύου European ARTificial Intelligence Lab (Ευρωπαϊκό Εργαστήριο TEXNHτής Νοημοσύνης) και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ
Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και των ειδικοτήτων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ & ΩΡΕΣ
Τις Πέμπτες 19, 26 Νοεμβρίου και 3, 10, 17 Δεκεμβρίου 2020
18:30-20:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
5 διαδικτυακές (webinars) συναντήσεις μιάμισης ώρας η καθεμία

ΚΟΣΤΟΣ
15 €

Πληροφορίες — Κρατήσεις:
Τ. 213 017 8002
E-mail: education.stegi@onassis.org

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου