Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Έρευνα: Δύσκολος συνδυασμός οικογένεια και τηλεργασία

Ιδιαίτερες δυσκολίες φαίνεται πως αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες λόγω της επιβεβλημένης, λόγω κορονοϊού, τηλεργασίας σε πολλά επαγγέλματα.

H πανδημία έχει πρωτοφανείς αρνητικές συνέπειες στις οικογένειες και στην εργασιακή ζωή.

Αυτό προκύπτει από έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Πάνω από το ένα πέμπτο όσων εργάζονται από το σπίτι σε σπίτια με μικρά παιδιά φαίνεται πως δυσκολεύονται πολύ να συγκεντρωθούν στη δουλειά τους. 

Η έρευνα διενεργήθηκε από την υπηρεσία της ΕΕ Eurofound και έχει στόχο την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και των εργασιακών συνθηκών.

Η ίδια έρευνα συμπεραίνει ότι πάνω από το ένα τρίτο των εργαζόμενων στα κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν ξεκινήσει την τηλεργασία λόγω της πανδημίας.

Από αυτούς το 26% ζει σε σπίτια με παιδιά κάτω των 12 ετών και ένα 10% με παιδιά από 12 ως 17.

Από όσους ζουν με μικρότερα παιδιά το 22% ανέφερε ότι δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί όλη την ώρα ή την περισσότερη ώρα.

Αντίθετα, το ποσοστό των νοικοκυριών χωρίς παιδιά ή με μεγαλύτερα παιδιά που αντιμετωπίζει πρόβλημα στην τηλεργασία είναι 5% και 7% αντίστοιχα.

Η Μαίρη Μακάφεϊ, επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών και επικοινωνιών της Eurofound, ανέφερε ότι η υγεία και οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας εύλογα προβληματίζουν το κοινό και τους ιθύνοντες.
«Ωστόσο, δεν πρέπει να αγνοούμε τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας στην οικογενειακή ζωή. Οι γονείς αντιμετωπίζουν προκλήσεις χωρίς προηγούμενο, ιδιαίτερα τώρα που οι περισσότεροι δεν μπορούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών φύλαξης των παιδιών και πολλοί μάλιστα χρειάζεται να βοηθούν τα παιδιά στα μαθήματά τους» υπογραμμίζει.

Πηγή: sputniknews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου