Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

The Pad Project: “Η περίοδος πρέπει να σταματά μια πρόταση, όχι την εκπαίδευση ενός κοριτσιού”

Με τη φράση αυτή υποδέχεται τον επισκέπτη το site του Pad (σερβιέτα) Project, που, ως σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των γυναικών -και ανδρών- στην Ινδία γύρω από την περίοδο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του site, μεγάλο μέρος των νέων κοριτσιών στην Ινδία μένει εκτός της βασικής εκπαίδευσης λόγω της περιόδου. Τα πολλά ταμπού γύρω από το θέμα και η ελλιπής ενημέρωση, έχουν ως αποτέλεσμα λιγότερο από το 10% των γυναικών της Ινδίας να χρησιμοποιούν σερβιέτα και να τηρούν κατάλληλους κανόνες υγιεινής.

Από την άλλη, κάθε γυναίκα που παίρνει επταετή εκπαίδευση, παντρεύεται κατά μέσο όρο 4 χρόνια αργότερα και γεννάει 2,2 λιγότερα παιδιά -κατά μέσο όρο. Την ίδια στιγμή, για ένα μόνο χρόνο παραμονής της στο γυμνάσιο το συνολικό της εισόδημα στη διάρκεια της ζωής της μπορεί να αυξηθεί έως και 25%!

Έχοντας αυτά υπόψιν λοιπόν, το Pad Project έχει ως σκοπό μέσω δράσεων και δωρεών, την εγκατάσταση σε διάφορα χωριά και πόλεις της Ινδίας, μηχανών παραγωγής φτηνών σερβιετών. Η χρήση τους γίνεται αποκλειστικά από γυναίκες και τα έσοδα από τις πωλήσεις τους εξασφαλίζουν ένα εισόδημα αλλά παράλληλα ενημερώνουν και αφυπνίζουν τον κόσμο σε θέματα ταμπού γύρω από την περίοδο αλλά και το γυναικείο σώμα!

Ενδιαφέρον έχει και το μίνι ντοκυμαντέρ του Netflix, με τίτλο Period.End of sentence.

Πηγή: Α,ΜΠΑ- LIFO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου