Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Καλαμάτα: Σεμινάριο αφήγησης παραμυθιού με τον Δημήτρη Προύσαλη

Σεμινάριο αφήγησης λαϊκού παραμυθιού με τον παραμυθά Δημήτρη Προύσαλη θα διοργανωθεί το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Αφήγησης Λαϊκού Παραμυθιού που θα λάβει χώρα από την Παρασκευή 7 έως την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στην Καλαμάτα.

Ο Δημήτρης Προύσαλης θα μοιραστεί με τους συμμετέχοντες μυστικά της λαϊκής αφηγηματικής τέχνης του παραμυθιού με τον τρόπο των παλιών παραμυθάδων. Το θέμα του σεμιναρίου είναι "Δημιουργώντας Λόγο στην αφήγηση: Από το χαρτί... στην ανάδυση της προσωπικής παραλλαγής" και απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, δασκάλους, παιδαγωγούς καθώς και σε ανθρώπους που αγαπούν να λένε και να ακούνε ιστορίες. Το κόστος συμμετοχής έχει οριστεί στα 30 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα 6985898280 και 6971739043.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΡΟΥΣΑΛΗ

Ο Δημήτρης Προύσαλης σπούδασε παιδαγωγικά, βιβλιοθηκονομία, μετεκπαιδεύτηκε στην Ειδική Αγωγή και έχει Μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Λαογραφία ενώ είναι υποψήφιος Διδάκτορας στο ΕΚΠΑ με θέμα την αφήγηση. Αφηγείται επαγγελματικά ιστορίες της λαϊκής προφορικής λογοτεχνίας από το 2003. Ασχολείται ακόμη με την έρευνα την καταγραφή και τη μελέτη του λαϊκού παραμυθιού από το 1999. Εχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια, ημερίδες, συμπόσια με θέματα για το λαϊκό παραμύθι και την αφήγησή του και εκδώσει 14 συνολικά βιβλία από τα οποία τα 11 θεματικές συλλογές με λαϊκά παραμύθια από όλον τον κόσμο. Είναι εξωτερικός συνεργάτης του Εθνικού Θεάτρου στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Δράσης «Τα παραμύθια του Εθνικού» από το 2015 με αφηγήσεις σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Διατελεί καλλιτεχνικός δ/ντής των Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου «Παραμύθια & Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη» από το 2011, και «Αθήνα-... μια πόλη παραμύθια» με τη συνεργασία του ΟΠΑΝΔΑ, από το 2014. Επίσης έχει την ευθύνη λειτουργίας της Λέσχης Αφήγησης Αθήνας «Μοιράσου κι εσύ μιαν ιστορία» από το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου