Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Σαρωτικές αλλαγές σε Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία από το επόμενο σχολικό έτος

Σαρωτικές αλλαγές στην εισαγωγή και την λειτουργία των Πειραματικών και Προτύπων Σχολείων από την ερχόμενη σχολική χρονιά προωθεί το υπουργείο Παιδείας

Ειδικότερα σε εγκύκλιο που εξέδωσε για την λειτουργία των Πειραματικών και Προτύπων Σχολείων, το υπουργείο Παιδείας κάνει γνωστό ότι θα ακολουθήσουν νομοθετικές αλλαγές.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο προβλέπεται ότι δίνεται η δυνατότητα υπολογισμού του δίωρου (2ώρου) στο διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών σε Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία (Π.&Π.Σ.), θα ισχύσει και για το σχολικό έτος 2019-2020, καθώς όπως υποστηρίζει, συντελείται εκπαιδευτικό έργο υψηλών απαιτήσεων στα Π.&Π.Σ. και υφίσταται ο σκοπός λειτουργίας τους, με ενίσχυση της δημιουργικότητας, της καινοτομίας, των ερευνητικών δραστηριοτήτων, των πιλοτικών εφαρμογών, της παραγωγής διδακτικού υλικού, της διαρκούς διαδικασίας αξιολόγησης εκπαιδευτικών πρακτικών κ.α.

Παράλληλα η οργάνωση των Ομίλων και όλων των δράσεων των Π.&Π.Σ. θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα.

Επίσης όπως έχει κάνει γνωστό και η ίδια η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως με τις αλλαγές που προωθούνται θα μπεί το τέλος στην κλήρωση για την εισαγωγή των μαθητών στα πρότυπα σχολεία και θα προβλέπεται η επαναφορά της εισαγωγής με εξετάσεις.

Όπως τονίζει η εγκύκλιος πρόθεση του Υπουργείου είναι η αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας με κατεύθυνση την αναβάθμιση του παρεχόμενου από τα Π.&Π.Σ. εκπαιδευτικού έργου. 

Πηγή: dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου