Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Αίσιο τέλος για τα παιδιά που φιλοξενούνται στα «αζήτητα» του Παίδων

Τέλος στην ταλαιπωρία των δεκάδων παιδιών που φιλοξενούνται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» με εισαγγελική εντολή, καθώς είτε δεν έχουν κηδεμόνες, είτε έχουν απομακρυνθεί από το οικογενειακό περιβάλλον, σπεύδει να δώσει το υπουργείο Υγείας έπειτα από τη διάσταση που πήρε το θέμα.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπου αποφασίστηκε να προωθηθούν άμεσα επτά παιδιά σε δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής, καθώς και να δημιουργηθούν δύο ξενώνες εφήβων (ένας για αγόρια και ένας για κορίτσια) με χρηματοδότηση του υπουργείου Υγείας.

Οι δύο ξενώνες πρόκειται να λειτουργήσουν σε κτίριο που θα παραχωρηθεί από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ύστερα από σχετική Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στα δύο υπουργεία.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές του επόμενου μήνα, ενώ οι δύο ξενώνες αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία στα τέλη Ιουνίου.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου